Startlaphoz Csatlakozz!

Szabad vasárnap

KDNP: vasárnaponként csak a családi vállalkozások üzletei lehessenek nyitva!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 31. péntek, 18:50

A KDNP megfelelő megoldásnak tartaná a „szabad vasárnapra”, ha a hét utolsó napján - néhány kivétellel - csak a családi vállalkozások üzletei lehetnének nyitva.

    A kisebbik kormánypárt ezt pénteken közölte az MTI-vel, miután frakciójuk az általuk régóta szorgalmazott szabad vasárnap bevezetésének előkészítéseként megbeszélést folytatott a munkavállalói szervezetek részéről Sáling Józseffel, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnökével, a Munkástanácsok Országos Szövetségét vezető Palkovics Imrével és Székely Hajnalkával, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökével.

    A KDNP közleménye szerint a tanácskozás résztvevői támogatták kezdeményezésüket, amely „meglátásuk szerint a többség elvárásainak megfelel a munkavállalói és a fogyasztói oldal részéről is”.

    „A megbeszélésen kikristályosodott, hogy megfelelő megoldás lenne, ha vasárnaponként a vásárlói igényeket a családi vállalkozások által működtetett üzletek szolgálnák ki” - írták, jelezve ugyanakkor, hogy az egyeztetésen részt vevők rögzítették: különböző közhasznú szolgáltatásokat nem érintene a korlátozás. Ezek között említették a gyógyszertárakat, a benzinkutakat, a virágüzleteket és a pékségeket.

    A kereszténydemokraták hangsúlyozták: kezdeményezésük célja, hogy a héten az egyetlen általános pihenőnap minden családnak biztosítsa az együtt töltött idő lehetőségét. „Bízunk benne, hogy több európai ország - például Ausztria és Németország - mellett, ahol régóta és jól működik ez a rendszer, hazánkban is zökkenőmentesen bevezethető a szabad vasárnap intézménye” - tették hozzá.

    A Magyar Nemzet pénteken arról írt, úgy tudják, hogy a jövő héten kerül a kabinet elé a nagyobb kereskedelmi vállalatokat, multinacionális láncokat érintő korlátozást tartalmazó javaslatcsomag.

    A lap birtokában levő javaslat szerint jövő év március elsejétől a hét utolsó munkaszüneti napján nem tarthatnának nyitva a bevásárlóközpontok és a 400 négyzetméternél nagyobb alapterületű üzletek. A korlátozás alól mentesülnének a dohányboltok, a gyógyszertárak és a benzinkutak, valamint az újság- és virágárusok, míg a pékáruboltok külön szabályok alapján nyitva lehetnének vasárnap is. Ezek a szaküzletek vasárnaponként délig fogadhatnák a vásárlókat.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - KDNP: vasárnaponként csak a családi vállalkozások üzletei lehessenek nyitva!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector