Startlaphoz Csatlakozz!

2015-ös költségvetés

Csökkenhet jövőre az adókedvezmények mértéke

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 03. hétfő, 13:46

A 2015-ös költségvetésből nemcsak az új adónemek derültek ki, de a tervezett adókedvezmények mértéke is, amely 700 millió forint körül várható a következő évben – olvasható a vs.hu oldalán.

  672 és 724 milliárd forint közé becsli a Nemzetgazdasági Minisztérium azt az összeget, amelyről a magyar állam 2015-ben adókedvezmények formájában lemond; ez 24, illetve 30 milliárd forinttal kevesebb, mint amit a kormány az idei évi költségvetésben tervezett - írja a Portfolio.hu.
 
   Az adókedvezmények legnagyobb tételét továbbra is a személyi jövedelemadóhoz köthető elengedések jelentik, elsősorban a családi adóalap-kedvezményeknek köszönhetően. Az szja-val kapcsolatos elengedések mértéke mintegy 208 milliárd forintra tehető, ami valamivel több, mint a 2014-es évre számolt 190 milliárd, és az összes szja-bevételnek nagyjából a 12%-át jelenti. Miután a családi kedvezmények körét tavaly a járulékokra is kiszélesítették, ehhez a számhoz még hozzájön durván 30-35 milliárd forint.
 
   Ahogy a korábbi években megszokhattuk, jövőre is a társaságiadó-kedvezmények mértéke lesz arányaiban a legnagyobb - az adóbevétel durván 52%-a, ami 165 és 183 milliárd forint közötti értéket jelent, és 8 milliárddal több, mint az idei tervezett összeg. Az ideköthető kedvezmények közül kiemelkednek a sportcélú támogatás utáni adókedvezmények, amelyek 55 milliárdnyi elengedett adót jelentenek, 5 milliárddal többet, mint 2014-ben.
 
   A jövedéki adókra vonatkozó kedvezmények mértékét 49-54 milliárd forintra teszi az NGM, ami nem éri el az idei szintet. A gázolaj és az otthoni pálinkafőzés után járó kedvezmények is durván a felükre esnek vissza, az utóbbira pedig - a korábbiaktól eltérően - egy minimális átalányadót vezetnek be.

Forrás: vs.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Csökkenhet jövőre az adókedvezmények mértéke.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector