Startlaphoz Csatlakozz!

Minden ötödik ember vasárnap intézi a vásárlást

Varga Mihály nem támogatja a vasárnapi zárva tartást

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 04. kedd, 10:33

Nem bölcs dolog korlátozni a boltok vasárnapi nyitva tartását – közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Hír Tv műsorában.
 
   Meglepetést keltett a Nemzetgazdasági Minisztériumban a nagy üzletek vasárnapi zárva tartásáról szóló ötlet újra felmelegítése – közölte Varga Mihály a Hír Tv műsorában. Szerinte amikor minden ötödik ember vasárnap intézi a vásárlást, ezt nem bölcs dolog korlátozni.
 
  A minisztérium álláspontja szerint Magyarország ma még nem olyan gazdag ország, ahol a legfontosabb probléma az, hogy vasárnap nyitva van-e valami vagy nincs. Ha a munkáltató meg tud állapodni a munkavállalóval, miért ne lehetne nyitva – tette fel a kérdést Varga Mihály.
 
   A Magyarország élőben című műsorban Varga Mihály a devizahitelek átváltásáról is beszélt. Felidézte, hogy az átváltási árfolyam meghatározásánál két korlátot is figyelembe kell venni. Az egyik, hogy a kormány korábban azt mondta, a forinthitelesek nem járhatnak rosszabbul, mint a devizahitelesek. A másik, hogy a Kúria jogegységi döntésében kimondta, az árfolyamkockázatot az ügyfélnek kell viselnie.
 
   Igyekeznek majd olyan javaslattal előállni, amely kedvező lesz a devizahitelesek számára. Ha a piacinál kedvezőbb árfolyamszintet határoz meg a kormány, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közreműködésére is szükség lesz, hiszen a devizatartalék egy részére szükség van a forintosításhoz – tette hozzá.
 
   A miniszter szerint hosszú távon az a legfontosabb az ügyfeleknek, hogy a kamat megfizethető legyen. Az elmúlt években jelentősen mérséklődtek a forinthitelek kamatai, így az átváltásra kedvező kamatszinten kerülhet sor.
 
   Varga Mihály beszélt arról is, hogy az első félévben 1600-zal több gyermek született, mint egy évvel korábban, ami azt mutatja, hogy a családtámogatási rendszer segíti a gyermekvállalást. Az adókedvezmény növelése egy lehetséges út annak érdekében, hogy az első után a második, majd a harmadik gyerek megszülethessen, ezért 2016-tól kezdődően megkezdik az adókedvezmény növelését – közölte a tárcavezető.
 
   A cafeteria támogatásának csökkentését azzal indokolta a miniszter, hogy kormány azt tartja a legfontosabbnak, hogy a munkáltatók egyre inkább készpénzben adják oda a megszerzett jövedelmet a dolgozóknak. Az embereknek nem utalványokat vagy jegyeket kell adni, „egy tisztességes országban, tisztességesen ledolgozott munkaidő után készpénzt adnak az embereknek” – mondta Varga Mihály.
 
   A javasolt változások szerinte ebbe az irányba mutatnak. A SZÉP-kártyát és az Erzsébet-utalványt ez nem érinti, hiszen az a cél, hogy a belföldi turizmus élénküljön – mondta.
 
   Az internetadóról azt közölte, hogy a távközlési adó kiterjesztésére tettek javaslatot, amit a szolgáltatóknak kellett volna megfizetni, de olyan mértékű tiltakozás volt, hogy a kormánynak ezt figyelembe kellett vennie.
 
  Hozzátette, a négy-öt legnagyobb szolgáltató tavalyi adózás utáni nyeresége 70 milliárd forint körül volt, de ha az emberek attól tartanak, hogy ezt átháríthatják rájuk a szolgáltatók, és ezt nem hajlandóak elfogadni, a kormánynak figyelembe kell vennie. Ezért született az a döntés, hogy nem vezetnek be semmiféle adókiterjesztést.
 
   A 25 milliárd forintos bevételkiesés a miniszter szerint egytized százalékkal ronthatja az államháztartás hiányát, amit 2015-re 2,4 százalékra terveztek. Lehet, hogy a kieső összeget nem fogják pótolni, és a hiány 2,5 százalékra növekszik, vagy a tartalékhoz nyúlnak hozzá, hiszen most is terveztek egy 60 milliárdos országvédelmi alapot és egy százmilliárdos általános tartalékot, tehát van fedezet arra, hogy ezt a pénzt máshonnan pótolják – mondta.
 
  A miniszter beszélt arról is, hogy a stabilitási törvény szerint az államadósság 1 százalékkal mérséklődhet a következő évben, a 2014 végére tervezett 76,5 százalékkal szemben 2015 végére 75,4 százalékos adósságszinttel számolnak.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Varga Mihály nem támogatja a vasárnapi zárva tartást.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector