Startlaphoz Csatlakozz!

Nem érinti a támogatás csökkentése a SZÉP-kártyát és az Erzsébet-utalványt

Döntött a kormány: így alakítják át a cafeteriát

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 04. kedd, 12:50

A cafetériát terhelő járulékok emelése miatt írt levelet a Vendéglátó és Turisztikai Szakszervezet (VTSZ) Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek. A VTSZ arról tájékoztatta levelében a nemzetgazdasági minisztert, hogy az ágazat háromszázezer munkavállalóját duplán sújtaná a cafeteriát terhelő járulék megemelése. Ugyanis a hazai szállodákban tapasztalt vendégforgalom-növekedéssel még csak most érték el a 2007. évi szintet anélkül, hogy az árakban érvényesíteni tudták volna az utóbbi hét év infláció- és költségnövekedését – olvasható a valasz.hu oldalán.

   A VTSZ közölte: a magasabb adóterhek miatt a vendéglátásban is kisebb lesz az Erzsébet-utalványok felhasználható értéke, ugyanis a cafeteriára szánt költségekbe a munkáltatók az adóterhelést is beszámítják, így a konkrétan felhasználható összeg a rendszer minden eleménél csökken.
 
  Varga vagy olvasta a levelet, vagy megelőzte a VTSZ-t, mert hétfő este kijelentette, hogy nem érinti a cafetéria támogatásának csökkentése a SZÉP-kártyát és az Erzsébet-utalványt. Varga Mihály a HírTV Magyarország Élőben című műsorában hangsúlyozta, hogy fontos, hogy a belföldi turizmus élénküljön – ezért a két fent említett cafetéria támogatása nem csökken. „A cél az, hogy az emberek ne utalványokat kapjanak a munkájukért, hanem készpénzt! A javasolt változások a miniszter szerint, ebbe az irányba mutatnak.
 
  Egy hete derült ki, hogy a várhatóan mérséklődik a béren kívüli juttatások igénybevétele és ezzel együtt az érintettek jövedelme, mert a kormány megemeli jövőre az adókedvezményt élvező cafetériaelemek után fizetendő közterhet.
 
  A Magyar Nemzet október 28-i cikkéből kiderült, hogy a törvény-tervezet szerint 35,7-ről 51,17-re növekedne  az állam által támogatott cafetériák – Erzsébet-utalvány, a SZÉP-kártya és a helyi közösségi közlekedés bérletének – közterhe.
 
  A múlt heti kérdés továbbra is él: melyik munkaadó emelné meg lelkesen a béreket, hogy a munkavállalók – az elvesztett cafetéria miatti – bércsökkenését így küszöbölje ki?
 
Forrás: valasz.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Döntött a kormány: így alakítják át a cafeteriát.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector