Startlaphoz Csatlakozz!

Magyarország leszakad a V4-től

Eurostat: A magyarok több mint harmadát fenyegeti a szegénység

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 05. szerda, 08:43

 Az EU lakosságának 24,5 százalékát, 2013-ban 122,6 millió embert fenyegetett a szegénység vagy a társadalomból való kirekesztettség – közölte az Eurostat, az EU statisztikai hivatala.

  Az elszegényedés által fenyegettek aránya 2013-ban kissé csökkent a 2012-es 24,8 százalékhoz képest, de fölötte van a 2008-as 23,8 százaléknak. A „Europe 2020” stratégia egyik célja, hogy tartósan csökkenteni lehessen ezt az arányt.
 
   Az Eurostat módszertana szerint azt fenyegeti a szegénység, akinek havi jövedelme nem éri el az adott ország medián jövedelmének 60 százalékát, komoly gondot okoz a megfelelő életkörülmények biztosítása (például közüzemi számlák megfizetése, bizonyos tartós fogyasztási cikkek megvásárlása), vagy tartósan problémája van munkakereséssel.
 
   2013-ban 5 olyan tagállam volt, ahol a lakosságnak több mint harmadát fenyegette a szegénység. Bulgáriában 48 százalék, Romániában 40,4 százalék, Görögországban 35,7 százalék, Lettországban 35,1 százalék, Magyarországon 33,5 százalék volt ez az arány. Az Eurostat augusztusban közölte, hogy Magyarország leszakad a V4-től, pedig a 90-es években még a legjobban teljesítő állam volt köztük.
 
  A veszélyeztettek aránya Csehországban (14,6 százalék), Hollandiában (15,9 százalék), Finnországban (16 százalék) és Svédországban (16,4 százalék) volt a legalacsonyabb.
 
   A 2008-tól 2013-ig tartó időszakban a legtöbb tagállamban romlott a helyzet. Javulást csak Lengyelországban, Romániában, Ausztriában, Finnországban, Szlovákiában, Csehországban és Franciaországban tudtak elérni, míg Belgiumban stagnálás volt.
 
  Tavaly az Európai Unióban a lakosok 16,7 százalékát fenyegette a jövedelmi elszegényedés, 9,6 százaléknál volt gond a megélhetés körülményeivel és 10,7 százaléknak volt gondja a tartós munkahelyi elhelyezkedéssel. Magyarországon ezek a mutatók 14,3 százalékon, 26,8 százalékon és 12,6 százalékon álltak.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Eurostat: A magyarok több mint harmadát fenyegeti a szegénység.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector