Startlaphoz Csatlakozz!

Megerősítést kap a „munkaalapú társadalom” célja

Visszavonuló az adótörvényekből, munkához kötnék a családi pótlékot

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 05. szerda, 13:50

A kormánypártok jóvoltából mégsem lenne olyan drasztikus a béren kívüli juttatások megsarcolása, és megerősítették, hogy visszavonják az internetadót is. Viszont újabb fideszes megerősítést kap Orbán Viktor célja, a „munkaalapú társadalom” – írja a vs.hu.
 
   A Fidesz-KDNP azt javasolja, hogy 200 ezer forintos összegig ne változzon a cafeteria adószintje - ezt közölte Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető. Az adószabályok változtatására két hete benyújtott törvényjavaslat még egyöntetűen 51,17 százalékra emelte volna a béren kívüli juttatások után fizetendő adót az eddigi 35,7 százalékról. Ez ellen nemcsak a szakszervezetek tiltakoztak, hanem a vendéglátóiparban tevékenykedő vállalkozások is, mivel a SZÉP-kártyák visszaesése az ő fogalmukat is megcsapolná. Most megvizsgálják annak lehetőségét is, hogy a béren kívüli juttatás 200 ezer forint fölé eső részét csak rekreációs célra, belföldi turizmusra vagy meleg ételre lehessen felhasználni.

   A Fidesz frakcióvezetője bejelentette azt is, hogy a kormány képviselője a gazdasági bizottság szerdai ülésén nyújtja be a távközlési adó tervezett kiterjesztésének visszavonásáról szóló javaslatot. Mint mondta, a parlament úgy fog szavazni a jövő évi adócsomagról, hogy az már nem tartalmazza a távközlési adó kiterjesztését.
 
   Rogán Antal azt is elmondta, hogy a frakcióülésen arra kérték a kormányt, négy év alatt fokozatosan közmunka-lehetőséggel váltsák ki a foglalkoztatást helyettesítő támogatásokat. A kormánypárti képviselőcsoportok tanácskozásán az is felmerült, hogy valamilyen módon kössék munkavállaláshoz a családi pótlékot. A frakció annak megvizsgálására kérte a kormányt, hogy ez lehetséges-e. Amunkanélküliek jövedelempótló támogatásainak elsorvasztásaugyanakkor félmillió ember életét lehetetleníti el.

Forrás: vs.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Visszavonuló az adótörvényekből, munkához kötnék a családi pótlékot.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector