Startlaphoz Csatlakozz!

A legfontosabb a biztos állás

Randstad: elégedetlenek, de nem váltanak munkahelyet a magyarok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 10. hétfő, 12:29

Elégedetlenek munkahelyükkel a magyarok, mégsem szívesen váltanak, ragaszkodnak a biztos állásukhoz - derül ki a Randstad munkaerő-piaci szolgáltató cég nemzetközi felméréséből, amelynek eredményeit hétfőn juttatta el az MTI-hez.

    A 33 országra kiterjedő kutatás adatai szerint Magyarországon a megkérdezettek 13 százalékának változott az állása az elmúlt hat hónapban, ami rendkívül alacsony érték, ennél kevesebbet csak Luxemburgban mértek. Az átlag 24 százalék, de a többi közép-európai országban is jóval magasabb volt a munkahelyváltások aránya, mint Magyarországon: Szlovákiában és Csehországban 17 százalék, Ausztriában és Lengyelországban pedig 21 százalék - írja a Randstad.

    Baja Sándor, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatója a közlemény szerint elmondta: a magyar munkavállalók inkább ragaszkodnak a biztos állásukhoz, mintsem hogy új kockázatokat vállaljanak.

    A megkérdezett magyar munkavállalók 52 százaléka elégedett a munkájával, aminél kevesebbet csak Hongkongban és Japánban mértek. A válaszadók 16 százaléka ugyanakkor kifejezetten elégedetlen, ami a második legmagasabb érték világszerte - idézi a közlemény a Randstad Hungary ügyvezetőjét.

    A felmérés szerint a globális munkaerő-piaci trendek egyértelműen a gazdasági válság végét jelzik, a Randstad mobilitási index például 2010-hez képest 10 százalékos növekedést mutat. Ez azt jelenti, hogy az emberek világszerte egyre jobban bíznak magukban, nyitottabbak az új lehetőségekre és bátrabban váltanak munkahelyet, ami újra kiélezi a tehetségek megszerzéséért vívott versenyt, és a globális munkaerőpiacot is felpörgeti - jegyezte meg Baja Sándor a közleményben.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Randstad: elégedetlenek, de nem váltanak munkahelyet a magyarok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector