Startlaphoz Csatlakozz!

Az itthon átlagkereset dupláját kínálják

Több száz magyar munkást vinnének Angliába

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 10. hétfő, 16:20

Magyarországon toboroz vendégmunkásokat Nagy-Britannia legnagyobb szendvicsgyártója, magyar viszonylatban rendkívül magas fizetésért. A cég több száz munkahelyet ajánl fel magyar jelentkezőknek a brit minimálbérért, ami a duplája a magyar átlagkeresetnek – írja az Origo.

   300 gépkezelőt, portást, takarítót és minőségellenőrt venne fel Magyarországról a Greencore Group, Nagy-Britannia legnagyobb, a Tescónak Marks & Spencernek is beszállító élelmiszergyártó cég – tudta meg a Daily Mail. A vállalat 35 millió fontból (csaknem 14 milliárd forint) épít szendvicsgyártó üzemet az angliai Northamptomban, ahol a tervek szerint 2016-ban indulna el a munka, azonban állításuk szerint Angliában nem találtak elég jelentkezőt.
 
   Allyson Russell, a Greencore személyzeti főnöke szerint a cégvezetés Northamptomban és környékén is próbált toborozni, azonban ott sokszor azt a választ kapták, hogy a meghirdetett állások „nem tartoznak azok közé a munkafajták közé, amelyeket a helyiek szívesen elvállalnak”. Mint mondta, jelenleg Nagy-Britanniában olyan magas a szociális juttatások összege, hogy a helyiek nem szívesen vállalják el az angliai viszonylatban alacsony fizetésért végezhető munkákat. A cég emiatt Magyarországon kezdte hirdetni a munkalehetőséget, ahol állításuk szerint akkora volt az érdeklődés, hogy a cég HR-esei Budapestre látogatnak majd, hogy helyben tudják fogadni és felmérni a megkereséseket.
 
  Bár a Greencore Group a brit minimálbérért kínál állásokat, magyar viszonylatban ez is rendkívül magasnak számít. Magyarországon az átlagkereset átszámítva évi 7000 fontnak felel meg, ez alig több mint a brit minimálbér fele: a szigetországban a minimálbérért dolgozók évi 13 520 fontot (évi 5,3 millió forint, havi 440 ezer forint vihetnek haza. Ezt még kiegészítik a vendégmunkásoknak járó adókedvezmények és lakhatási támogatások is. Egy a Daily Mail által idézett felmérés szerint egy vendégmunkásnak a támogatások, adókedvezmények és a magas minimálbér miatt akár heti nettó 100 000 forintot is kereshet. - derül ki munkaügyi felmérésekből. Sőt, aki házastárssal és két gyerekkel utazik ki, azok akár heti 543 fontot (214 ezer forintot) is kereshetnek.
 
   A Daily Mail szerint a munkahelyek magyarországi felkínálása várhatóan komoly vitákat vált majd ki. Azt ugyanis még a Greencore Group személyzeti vezetője is elismeri, hogy Northamptomban és környékén jelenleg nem túl magas a foglalkoztatottak aránya: a városban közel 8000 munkanélküli él, ami 6,8 százalékos munkanélküliségi rátát jelent, ez megfelel a brit átlagnak. A szomszédos pedig ennél is magasabb, kilenc százalék körüli a munkanélküliség.
 
Forrás: Origo

 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Több száz magyar munkást vinnének Angliába.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector