Startlaphoz Csatlakozz!

Pert indít a Tüke Busz ellen

Megszüntették Hofekker Ferenc szakszervezeti vezető munkaviszonyát

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 10. hétfő, 17:43

 Hétfőn reggel azonnali hatállyal megszüntették Hofekker Ferencnek, a pécsi Tüke Busz Zrt. mellett működő Független Demokratikus Szakszervezet elnökének munkaviszonyát. Ez nem az első eset, de azt mondja: most nem lesz megegyezés, végigviszi az ügyét minden lehetséges jogi fórumon – írja a pecsistop.hu.

   Az újabb csörte Hofekker és a Tüke Busz vezetése között a nyilvánosság előtt augusztus második felében kezdődött. Egy nappal azután, hogy kiderült, a szakszervezeti vezető civilként, de a baloldal támogatásával elindul a pécsi önkormányzat választáson, a Tüke vezérigazgatója, Árki Sándor igen éles hangú közleményt jelentetett meg Hofekker Ferencről. Emiatt be is perelte Árkit a szakszervezeti vezető, folyik a tárgyalás.
 
  Árki ekkor hozta nyilvánosságra, hogy fegyelmit indított a szakszervezet elnöke ellen. A hivatalos indoklás az volt, hogy Hofekker „megpróbálta ellehetetleníteni a Tüke Busz Zrt-t, mint közszolgáltatót, veszélyeztetve ezzel Pécs közösségi közlekedését és a buszsofőrök munkáját is”. Ez hétfői kirúgásának hivatalos indoklása is.

   A történteket nagyban árnyalja az a sajtótájékoztató, amelyet a szakszervezetis még szeptember elején tartott. Ekkor Hofekker Ferenc egyebek mellett arról beszélt, hogy amit a Tüke vezetése ellehetetlenítésnek nevez, az a pécsi buszközlekedés megmentése volt.


  Hofekker Ferenc a Pécsi Közlekedési Zrt. hitelezői választmányi tagjaként megszavazta, hogy a Tüke buszonként a korábbi 26 ezer helyett 300 ezer forintos bérleti díjat fizessen a súlyos adósságokkal terhelt és felszámolás alatt álló PK Zrt-nek. Ez Árkiék szerint felért azzal, hogy önös érdekből, pénzért, „kerülőutakon és hátsó ajtókon keresztül próbálta tönkretenni azt a céget, amely munkát és megélhetést nyújt a számára, megpróbálta tönkretenni a romjaiból fáradságos munkával újra felépített pécsi közösségi közlekedést és megpróbálta veszélybe sodorni kollégái állását és munkahelyét”. Hofekker szerint viszont annyi történt, hogy megmentették a pécsi buszközlekedést. A felszámolónak ugyanis, ha a meglehetősen szerény 26 ezer forintos díjnál jobb ajánlatot ad, bárkinek bérbe kellett volna adnia a buszokat, a pécsiek meg gyalogolhattak volna.

   - Meggyőződésem, hogy a kirúgásom valós indoka nem ez, hanem hogy fényt derítettem rá: valami nem stimmelt a PK Zrt-nél, hogy felügyelőbizottsági tagként a Tükénél olyan dolgokra világítottam rá, amelyek nem feltétlenül utalnak törvényes működésre - vélekedett Hofekker Ferenc, amikor hétfőn megkerestük. - Mivel nem vagyok már alkalmazottja a Tüke Busznak, nem köt semmilyen titoktartás, és most már semmi sem akadályoz meg abban, hogy szépen sorban nyilvánosságra hozzam a sokak számára kínos ügyeket.

 Hofekker leszögezte: ahogyan két évvel ezelőtti eltávolításakor, úgy most is pert indít a Tüke Busz ellen. A különbség annyi lesz, hogy most nem áll meg, és nem lesz semmiféle megegyezés.

   A szakszervezeti vezető szerint a tisztogatásnak nem lesz vége a kirúgásával: nagyon valószínűnek tartja, hogy kollégáját szintén eltávolítják a cégtől.


   Kérdésünkre elmondta: ha a szakszervezet következő elnökségi ülésén továbbra is bizalmat szavaznak neki, akkor elnöki posztjáról nem mond le, és tovább dolgozik a pécsi utasokért és a Tüke Busz Zrt. alkalmazottai érdekében.
 
Forrás: pecsistop.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Megszüntették Hofekker Ferenc szakszervezeti vezető munkaviszonyát.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector