Startlaphoz Csatlakozz!

Nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz

A korkedvezmény meghosszabbítását kezdeményezik a mozdonyvezetők

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 12. szerda, 10:14

A Mozdonyvezetők Szakszervezete nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz a 2014. december 31-én megszűnő korkedvezményes nyugdíj meghosszabbítása érdekében - közölte az érdekképviselet szerdán.

    A szakszervezet emlékezteti a miniszterelnököt, hogy a szervezet fokozott igénybevételével járó és az egészségre különösen ártalmas munkát végzők korkedvezménye a hatályos szabályozás szerint megszűnik az év végén.

    Bár a kormány még 2011-ben határozatot hozott a korkedvezményes nyugdíjat kiváltó ellátások és intézkedések kidolgozásról, ennek a jogszabálynak a megalkotása a mai napig nem történt meg - hívja fel a figyelmet a Mozdonyvezetők Szakszervezete.

    A mozdonyvezetők azt kérik, hogy a tervezett jogszabály elkészültéig hosszabbítsák meg a hatályos törvényi rendelkezést, amely lehetőséget biztosít a további korkedvezményre jogosító szolgálati idő megszerzésére.

    Közölték, a mozdonyvezetők a korkedvezményre jogosultak körébe tartoznak, így őket is „erősen foglalkoztatja”, mi történik majd 2014. december 31. után. Korábban a korkedvezmény és a korengedmény intézményei együttesen biztosították a foglalkozás-egészségi okokból alkalmatlanná vált mozdonyvezetők számára a tisztes visszavonulás lehetőségét.

    A nyugdíjkorhatár felemelésével nincs adat arra, hogy hányan kényszerülnek majd feladni hivatásunkat 55 év felett, miközben 30-35 évet „becsülettel és tisztességgel ledolgoztak” - olvasható a közleményben. Ha a korkedvezmény intézménye megszűnik, bizonytalanná válik az egészségi okból alkalmatlanná váló mozdonyvezetők sorsa - vélekedik a szakszervezet.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A korkedvezmény meghosszabbítását kezdeményezik a mozdonyvezetők.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector