Startlaphoz Csatlakozz!

„Össze kell fognunk!”

Tüntetésre készülnek a pedagógusok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 12. szerda, 11:06

Mentsük meg az oktatást, mentsük meg a jövőnket! szlogennel szervez demonstrációt november 22-re, a magyar közoktatás napjára Budapestre a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ). Az érdekképviselet vezetése a részletekkel kapcsolatban keddi megkeresésünkkor még nem akart nyilatkozni, ám annyit informálisan elárultak, azon témák miatt szervezik a tüntetést, melyekről Galló Istvánné, a PSZ elnöke október eleji kaposvári látogatásakor is beszélt. Úgy tudjuk, a legnagyobb ágazati szakszervezet várja nemcsak a társ-érdekképviseleti csoportosulások, de más szervezetek csatlakozását is a kezdeményezéshez – írja a sonline.hu.

   A legnagyobb ágazati szakszervezet legfőbb célként a közoktatás technikai dolgozóinak – többek között a kollégiumi dolgozók, a szakképzés nem tanár oktatói, a dadák – fizetésemelése miatt emel szót, akiknek a bére 2007 óta egyáltalán nem emelkedett, s kimaradtak a pedagógus-bérrendezésből is. Információink szerint az ügyben a Somogyi TISZK-nél már aláírásgyűjtés is kezdődött.

   A PSZ szerint nem megfelelő a pedagógusi életpályamodell jelenlegi rendszere sem, a szakszervezet kifogásolja az óraszámemeléssel és a kötelező iskola benntartózkodással megnövekedett terheket, ahogyan a minősítési eljáráshoz szükséges pedagógus-portfoliót is. Úgy tudjuk, a PSZ nem ért egyet a szakképzés átalakításával, s a gimnáziumi férőhelyek tervezett csökkentésével sem, s a Nemzeti Pedagógus Kar szerepét is átértékelnék. A tervezett demonstrációval kapcsolatban konkrétumokat még nem árultak el az érintettek, annyit azonban megtudtunk, reményeik szerint mind több, akár a pedagógustársadalmon kívüli érdekképviseleti szerv is csatlakozik kezdeményezésükhöz.

   – Nagyon friss a kezdeményezés, ezért központi határozat még nem született a kérdésben – mondta lapunknak Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének Somogyért is felelős ügyvivője. – Szerintem a PDSZ-nek mindenképpen csatlakoznia kell a demonstrációhoz, melynek éppen itt az ideje. Sőt, arra kérem a PSZ vezetőit, nem csak 22-re, hanem a 17-i nagy tüntetésre is szervezzék a tagságukat. Az utolsó pillanathoz érkeztünk, össze kell fognunk, ha eredményt akarunk elérni. Félre kell tenni a személyes ellentéteket, hogy minél szélesebb körben tudjuk képviselni az ágazatban dolgozók érdekeit. És tágabb szinten az emberekét, a családokét is, hiszen tragikus az oktatás jövőképe, láthatóan teljesen szét akarják verni. Ez a küzdelem már nem az állásunkról, hanem a gyerekek, s ezáltal az ország jövőjéről szól.
 
Forrás: sonline.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tüntetésre készülnek a pedagógusok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector