Startlaphoz Csatlakozz!

Az aktív dolgozók 54,8 százaléka kapott cafeteriát

Elégedettebbek, akiknek van SZÉP-kártyájuk

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 12. szerda, 15:34

Elégedettebbek munkáltatójukkal azok az alkalmazottak, akiknek van SZÉP-kártyájuk – derült ki egy kutatásból – írja az fn.hir24.hu.

   A legnépszerűbb elektronikus béren kívüli juttatás idén is a SZÉP kártya lett – derült ki az OTP Bank megbízásából készült reprezentatív kutatásból. Idén növekedett azon munkavállalók aránya, akik részesültek valamilyen béren kívüli juttatásban. Amíg 2012-ben az aktív dolgozók 52 százaléka kapott cafeteriát, addig idén ez az arány már 54,8 százalék.
 
A stabilitás okozhatta
 
  Gál Tamás az OTP Bank cafeteria szolgáltatás-vezetője a növekedést többek között a rendszer stabilitásának tulajdonítja: évek óta először a tavalyi évben nem változott a béren kívüli juttatások rendszere, így az kiszámíthatóbbá, tervezhetőbbé vált mind a munkavállalók mind a munkáltatók számára. A növekedés kedvezően hatott a belföldi turizmus bevételeire. A Cafeteria juttatásoknak köszönhetően egyre több ember választhatta az aktív pihenést, feltöltődést, utazhatott el családjával kipihenni a hétköznapok fáradalmait.
 
   Ha ezt elfogadjuk, akkor a jövő évre tervezett cafeteriaadó-változtatás megint bekavarhat.
 
Elégedettebb a dolgozó, ha van SZÉP-kártyája
 
   Az 1 000 fő megkérdezésével készült kutatásból az is kiderült, hogy a SZÉP-kártyával rendelkező munkavállalók 63 százaléka elégedett munkáltatójával. Azok között viszont, akik semmilyen cafeteriajuttatást sem kapnak, ugyanez az arány mindössze 41 százalék.
 
  Sőt, még azok a munkavállalók is kedvelik a SZÉP-kártyát, akik nem kapnak ilyen juttatást – az összes megkérdezett dolgozó 70 százaléka szimpatikusnak tartja ezt a juttatási formát. A kártya ismertsége pedig több mint 90 százalék az aktív munkavállalók körében.
 
  Gál Tamás kiemelte, a kutatás eredményeit alátámasztják a pihenőkártya-felhasználási adatok is:
Az október 23-i hosszúhétvége ismét bebizonyította, hogy az OTP SZÉP kártya a magyar családok pihenésének egyik fontos eszközévé vált. Ez alatt a négy nap alatt mintegy 740 millió forintot költöttek a náluk lévő kártyabirtokosok a belföldi vendéglátó- és szálláshelyeken. Ezzel az idei költések összege már meghaladja a 45 milliárd forintot.
 
  A banknál a 2011-es indulás óta 153 milliárd forintnyi feltöltés érdekezett a 795000 kártyára, amiből mostanáig összesen 130 milliárd forintot használtak fel a kártyabirtokosok.
 
Forrás: fn.hir24.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Elégedettebbek, akiknek van SZÉP-kártyájuk.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector