Startlaphoz Csatlakozz!

A Magyar Szakszervezeti Szövetség megtartja a jövő hétvégére meghirdetett kongresszusát

Szakszervezeti integráció jöhet, de csak később

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 14. péntek, 08:00

A három konföderáció korábban meghirdetett egyesülésére még várni kell ugyan, de a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ) megtartja a jövő hétvégére meghirdetett kongresszusát – tájékoztatta a Népszabadságot Pataky Péter elnök a szervezet elnökségi ülése után.

  Az eredeti elképzelések szerint most döntöttek volna arról, hogy a versenyszférában működő Autonóm Szakszervezetek Szövetsége és a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, valamint a közszférában érdekelt Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) beolvad az új szervezetbe.
 
   A SZEF azonban váratlanul visszakozott, így a korábban meghirdetett napirend felborult. Pataky elmondta: a kongresszuson meg kívánják tárgyalni, milyen feltételekkel zárható le az integrációs folyamat – amit elviekben mindenki támogat –, és milyen feladatokat kell ehhez elvégezni. Maga továbbra is bízik abban, hogy a háromból egyetlen egységes konföderáció alakulhat.

  Az elnök hangsúlyozta, hogy beszélniük kell aktuális kérdésekről, mert a munkavállalók helyzete egyáltalán nem rózsás. Alapvetően őket sújtják a tervezett adóváltozások, az új termékdíjak, ráadásul a közszférában nagyarányú leépítést helyeztek kilátásba. Gondok vannak ugyanakkor a szociális szférában, a közoktatásban, s az is tisztázatlan, mi lesz a veszélyes munkakörökben foglalkoztatottak korkedvezményes nyugdíjával – sorolta.
 
   A szakszervezetek kezdeményezték, hogy tárgyaljanak a jövő évi bérekről, de a kormánytól még választ sem kaptak, miközben tavaly ilyenkor már közel álltak a megállapodáshoz. Pataky álláspontja, hogy minderre reagálni kell, ezért is szerencsés, ha most elsősorban nem saját szervezeti ügyeikkel foglalkoznak.
 
Forrás: Népszabadság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szakszervezeti integráció jöhet, de csak később.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector