Startlaphoz Csatlakozz!

A foglalkoztatottak vasárnapi munkavégzését önkéntes nyilatkozattételhez kötnék

VOSZ: köztes megoldás születhet a vasárnapi zárva tartásról

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 14. péntek, 10:56

Köztes megoldás születhet a kereskedelmi üzletek vasárnapi zárva tartásáról a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) javaslata alapján a szervezet főtitkára szerint - írta a Napi Gazdaság.

    Dávid Ferenc a lap pénteki számában elmondta: indítványuk lényege, hogy a foglalkoztatottak vasárnapi munkavégzését önkéntes nyilatkozattételhez kötnék, amelynek nyomán a hétvégi munkáért plusz pihenőnap, illetve a jelenleginél magasabb bérkiegészítés is járna. 

    Az elképzelés kivitelezéséhez módosítani kell a hatályban lévő munka törvénykönyvön, illetve a kereskedelmi törvényen is - tette hozzá. 

    Leszögezte: amennyiben a kormány támogatja az ötletet, úgy a VOSZ eláll a korábban már beígért népszavazás procedúrájának elindításától. 

    A javaslatot szerdán ismertették a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkárával, Glattfelder Béla vállalta, hogy azt a csütörtöki kormányülésen előterjeszti - mondta Dávid Ferenc a Napi Gazdaságnak.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - VOSZ: köztes megoldás születhet a vasárnapi zárva tartásról.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector