Startlaphoz Csatlakozz!

Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet:

A multik miatt lesz több munkahely

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 14. péntek, 12:17

A vállalkozások a következő fél évben is a munkaerő-kereslet növekedésére számítanak, derül ki a Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) felméréséből. Más szóval a cégek létszámbővítésre készülnek, több munkahely lesz a versenyszektorban. Ezt a folyamatot leginkább a részben külföldi tulajdonban álló cégek megnövekedett munkaerő-kereslete mozgatja. A munkaerő-kereslet mutatója e cégek körében 2014 áprilisában -17 ponton állt, de októberben 31 pontra ugrott – írja az Origo.

Pozítív, de bizonytalan
 
  A GVI vizsgálatának eredményei a pozitív irányú változások erősödését jelzik. A GVI konjunktúra mutató értéke az áprilisi +30 pontról 2014 októberére +34 pontra nőtt. Ezzel együtt a bizonytalansági mutató értéke 50 pontra emelkedett. Ez utóbbi arra utal, hogy a legutóbbi, áprilisi felméréshez képest kevésbé egyöntetű a pozitív tendenciák megítélése.
 
Jó lesz az üzleti helyzet
 
   A konjunktúra mutató komponensei közül az üzleti helyzetre vonatkozó várakozások mutatnak egyértelmű és jelentős javulást. Várhatóan több cég fog beruházásokat végrehajtani a jövőben, legalábbis ezt jelezték a GVI-nek. Optimistábbak voltak viszont a vállalkozások 2014 áprilisában a rendelésállományt illetően, vagyis több megrendelésre számítottak akkor, mint most.
 
Forrás: Origo

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A multik miatt lesz több munkahely.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector