Startlaphoz Csatlakozz!

Javaslatokat tettek  a megállapodás módosítására

Szociális sztrájkbizottság: nem utasítottuk vissza a tárgyalások folytatását

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 14. péntek, 09:09

A szociális ágazati sztrájkbizottság nem utasította vissza a tárgyalások folytatását a kormányzattal az ágazat helyzetének rendezéséről. A bizottság pénteki közleményében elutasította a tárca szerdai közleményében foglalt, szerintük ennek ellentmondó állításokat.

    A sztrájkbizottság arra hívta fel az államtitkárság és Czibere Károly államtitkár figyelmét, hogy a hétfői egyeztetésen a sztrájkbizottság nemhogy nem utasította vissza a további tárgyalásos rendezést, hanem éppen javaslatokat tett a megállapodás módosítására, annak érdekében, hogy az a „mára már kiüresedett ígéreteken kívül konkrétumokat is tartalmazzon”.

    Javaslataik között említették a bérrendezés és a szociális életpálya bevezetésének határidejét, valamint a 2015. évi bérrendezés fedezetére szánt összeg feltüntetését.

    Azt is írták, hogy az államtitkár ugyan javaslataikra csütörtökig választ ígért, az azonban addig nem érkezett meg, miként az államtitkárság közleményében említett szerda 16 órai találkozó meghívója sem. Jelezték: erről az állítólagos újabb időpontról sem a hétfői találkozón, sem a későbbiekben nem esett szó.

    A sztrájkbizottság a közleményben idézte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságának szerda délutáni közleményét, amelyben egyebek mellett az áll, hogy hétfőn az érdekvédők „a további tárgyalásos rendezést visszautasítva kifejezték határozott szándékukat a szerdai tüntetés megrendezésére”, valamint az is, hogy Czibere Károly államtitkára „szerdán 16 órára ismét várja a szociális ágazat dolgozóinak képviselőit a korábbi egyeztetéseknek megfelelő megállapodás aláírására”.

    A szociális ágazatban dolgozókat tömörítő és az őket támogató szakszervezetek szerda délután tartottak demonstrációt az Emmi Akadémia utcai épülete előtt a jövő januári béremelésért, az életpályamodell 2016 januári bevezetéséért. Követeléseiket petícióban rögzítették, és este a Parlamentnél átadták a miniszterelnök megbízottjának.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szociális sztrájkbizottság: nem utasítottuk vissza a tárgyalások folytatását.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector