Startlaphoz Csatlakozz!

A vasárnap dolgozó munkavállalók mintegy 80 százaléka nő

Rétvári szerint nem igaz, hogy elbocsátásokat okozna a vasárnapi zárva tartás

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 17. hétfő, 15:25

A magyar munkavállalók jogvédelmét erősítené a vasárnapi zárva tartás az EMMI parlamenti államtitkára szerint.

   Rétvári Bence az ATV Startban elmondta, az európai parlamenti választások előtt különböző pártok jelöltjei közös nyilatkozatban vállalták, hogy amennyiben bejutnak az Európai Parlamentbe, azon fognak dolgozni, hogy a munkavállalóknak legyen szabad vasárnapja egész Európában.
 
   Rétvári szerint nem igaz, hogy a vasárnapi zárva tartás miatt elbocsátásokra kell majd számítani; mint mondta, ha a vasárnapi zárva tartás következtében a munkaidő-beosztás sokkal átláthatóbbá válik, akkor ki fog derülni, hogy egyáltalán nem lesz szükség elbocsátásokra. Ráadásul a jövő évi költségvetés szerint a kiskereskedelmi forgalom két és fél százalékkal bővül, márpedig nagyobb forgalom esetén több munkavállalóra lesz szükség – érvelt az államtitkár, aki szerint a vasárnap dolgozó munkavállalók mintegy 80 százaléka nő, és korántsem mindegy, hogy például egy családanyának hétköznapra adnak szabadnapot, amikor az iskola miatt nem találkozhat a gyerekével, vagy vasárnap. Az államtitkár szerint az emberek egyébként is szerdán és szombaton vásárolnak a legtöbbet.
 
   Rétvári szerint ugyanakkor hiába jóval kisebb a forgalom vasárnap, az áruházláncok akkor is kinyitnak, miután azt remélik, hogy ezzel előnyre tesznek szert a többi kereskedővel szemben. Így tehát végső soron mindenki kénytelen vasárnap is nyitva tartani, hogy versenyben maradjon.
 
   Rétvári beszélt arról a tervezett szabályozásról is, amely szerint a legalább két éven át veszteséges áruházláncoknak be kellene zárniuk a Magyarországon működő bolthálózatukat. Rétvári szerint a szabályozás lényege, hogy mindenki arányosan viselje a közterheket, hiszen akinek például nincs nyeresége, az nyilvánvalóan nem fizet utána társasági nyereségadót.
 
   Másfelől meglehetősen érdekes, hogy egyes cégek úgy maradnak itt az országban, és tartja fenn őket a tulajdonosa, hogy közben évek óta veszteségesen működnek – magyarázta Rétvári, aki szerint a javaslat célja nem az áfabevételek növelése, mert mint mondta, az áfabevételek hihetetlen mértékben növekedtek az elmúlt időszakban.
 
Forrás: ATV

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Rétvári szerint nem igaz, hogy elbocsátásokat okozna a vasárnapi zárva tartás.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector