Startlaphoz Csatlakozz!

Erősödött a vállalati bizalom

Jönnek az új munkahelyek?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 17. hétfő, 17:29

Tovább erősödött a vállalati bizalom a közép- és délkelet-európai (CSE) régióban: a cégvezetők négyötöde szerint stabilizálódik vagy javul országuk gazdasági helyzete. A vállalatok közel fele bővítené munkatársai számát is – derül ki az EY legfrissebb Tőkebizalmi Barométeréből.

   A közel 200 cégvezető bevonásával tíz közép- és délkelet-európai országban, köztük Magyarországon készült felmérés szerint a döntéshozók 46 százaléka javulást tapasztalt saját országa piacán. A közép- és délkelet-európai régió reménykeltő gazdasági kilátásai a foglalkoztatási kedvre is kedvező hatással vannak. A válaszadók 46 százaléka bővítené a következő egy évben munkatársai számát és mindössze 11 százalékuk fontol leépítést.
 
   A megkérdezett vállalatvezetők 44 százaléka a felvásárlásokkal és összeolvadásokkal kapcsolatos tranzakciók további bővülésére számít az elkövetkező 12 hónapban. A cégek 37 százaléka tervez akvizíciót, ami több mint ötven százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi értékhez képest.
 
   „A visszaesést és stagnálást követően a tranzakciós aktivitás az élénkülés jeleit mutatja. A régió gazdaságának javuló megítélése az akvizíciós tevékenységre is kedvezően hat. Az idei évet a nagyobb üzletkötések jellemezték, azonban a következő 12 hónapban várhatóan a közepes méretű ügyletek fogják meghatározni a vállalati összeolvadások és felvásárlások (M&A) piacát” - mondta Dezse Margaret, az EY Tranzakciós Tanácsadási Szolgáltatások Üzletágának vezető partnere.
 
   Az akvizícióra készülő vállalatok nem kockáztatnak, elsősorban az alaptevékenységüket erősítő tranzakciókat részesítik előnyben. A megkérdezett cégek kiemelt figyelmet szentelnek a kutatás-fejlesztési tevékenységük megerősítésére. A vállalatok ötöde számára a tranzakciók új technológiákhoz való hozzáférésre vagy szellemi jogok megszerzésére irányulnak. A növekedést szem előtt tartva a cégvezetők továbbra is költséghatékonyságra és a működési költségek csökkentésére törekszenek okulva a gazdasági válság alatt szerzett keserű tapasztalatokból. A régiós kutatás válaszadói nem számítanak a gazdaság vagy a pénzügyi rendszer váratlan visszaesésére, azonban komoly veszélynek tartják a geopolitikai kockázatokat. 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Jönnek az új munkahelyek? .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector