Startlaphoz Csatlakozz!

A 200 ezer forint feletti rész csak SZÉP-kártyán nyújtható majd

A cafeteria felső határa 450 ezer forintra csökken

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 18. kedd, 07:06

Nem változik jövőre a cafeteria adóterhe - emelte ki az adótörvény-javaslathoz benyújtott módosítások közül Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján.

    Elmondta, a Fidesz kifejezetten támogatja azokat a módosító indítványokat, amelyek célja, hogy a cafeteria adótételei ne módosuljanak, maradjon a teher jelenlegi mértéke. A változás annyi, hogy a juttatás felső határa 450 ezer forintra csökken, és a 200 ezer forint feletti rész csak SZÉP-kártyán nyújtható majd - ismertette a politikus.

    A termékdíjjal kapcsolatos módosítások közül megemlítette, bár - jogtechnikai okokból - most úgy szavazzák meg a törvényt, hogy a boros üvegek fémkupakjait is termékdíj terheli majd, azt kérték a kormánytól, a költségvetést megalapozó törvényeknél módosítsák ezt a szabályt, hogy a boros üvegek fémkupakjai után ne kelljen termékdíjat fizetni.

    A reklámadó felső kulcsának tervezett emelését firtató kérdésre Rogán Antal azt mondta: a frakcióülésen ez nem volt téma, „mi abban vagyunk érdekeltek, hogy Magyarországon mindenki, minden médium fizessen adót”. Ha e célnak ez a törvény megfelel, akkor a Fidesz támogatja a kormány javaslatát - tette hozzá.

    A Ház előtt fekvő önkormányzatitörvény-módosítással kapcsolatban a kormánypárti frakció úgy döntött - közölte Rogán Antal -, hogy a jogszabályban kimondják: a megyei közgyűlés mindenkori székhelye a megyeszékhely, ettől nem lehet eltérni. Megyei önkormányzati székhellyel kapcsolatos október 22-iki hír volt, hogy a Nógrád megyei önkormányzat úgy döntött, a megyeszékhelyről, Salgótarjánból Balassagyarmatra kerül át a testület székhelye.

    A KDNP által javasolt vasárnapi zárva tartást firtató felvetésre a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője azt válaszolta: a következő két hétben vitatja meg a Fidesz az elképzelést, de ha támogatják is, biztosan lesznek módosító indítványaik.

    A hétfő esti, a Közfelháborodás napjaként meghirdetett tüntetésről Rogán Antal azt mondta: a demokrácia természetes velejárója, ha az emberek el akarják mondani a véleményüket. Ma ezt szabadon meg is tehetik, ellentétben 2006-tal, amikor a szabad véleménynyilvánításért szemkilövés és verés járt - fogalmazott.

    Az amerikai beutazási tilalomról és az adóhivatalt érintő kritikákról úgy nyilatkozott: ahol vannak konkrétumok, vizsgálat is van, ahol nincsenek, ott csak vádaskodás van. „A vádaskodással pedig nem tudunk mit kezdeni, akkor sem, ha azt az Amerikai Egyesült Államok ügyvivője fogalmazza meg, és akkor sem, ha valamelyik ellenzéki képviselő. (...) Amikor pedig jól láthatóan egymás kottájából játszanak, arra azt tudjuk mondani, hogy ezek a vádaskodások valószínűleg csak politikai alapúak” - fejtette ki.

    Azzal kapcsolatban, hogy Kövér László házelnök a parlament hétfői ülésének kezdetén kivitette a szocialista képviselők padsorai mögül az uniós és a magyar zászlót, a Fidesz frakcióvezetője azt felelte: a parlamentben vannak szabályok, ezeket minden képviselőcsoportnak be kell tartania. Ha valaki azt akarja, hogy a zászlók ott legyenek az ülésteremben, van módja erre javaslatot tenni - jegyezte meg.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A cafeteria felső határa 450 ezer forintra csökken.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector