Startlaphoz Csatlakozz!

Adócsomag

Fidesz: kiterjesztik a fordított áfát a munkaerő-kölcsönzésre

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 18. kedd, 15:31

A munkaerő-kölcsönzésre és az iskolaszövetkezetekre is kiterjeszti a fordított áfázást a kedden elfogadott adócsomag egy kormánypárti módosítás nyomán.

    Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a módosítás bezárja a szektorban az áfamegkerülést lehetővé tevő kiskaput. Számításai szerint jelenleg ezen területeken 30-35 milliárd forint áfa nem folyik be, viszont ha fordított áfát vezetnek be, akkor ez nem lehetséges, mivel közvetlenül a megrendelőnek kell fizetni.

    A kormánypárti politikus azt is jelezte: egy uniós irányelv ugyanakkor rögzíti, hogy milyen területeken lehet az áfa szokásos fizetési módját megváltoztatni. Van azonban lehetőség arra, hogy a tagállamok egyéni derogációt kérjenek, amennyiben jelentős áfamegkerülési utakat szeretnének lezárni - tette hozzá Kósa Lajos, kiemelve: erre felkérték a kormányt. A Fidesz alelnöke reményének adott hangot, hogy az unió támogatja a kezdeményezést. „Rendkívül furcsa helyzetet, hogy egyrészt szapul bennünket, hogy tegyünk valamit, majd amikor tenni szeretnénk, (...) akkor nem támogatja” - fogalmazott.

    Párttársa, Szatmáry Kristóf arról számolt be: a fordított áfázás intézménye az elmúlt időszakban bizonyította, hogy képes megtisztítani a piacot. Kitért arra, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál az utóbbi időszak legnagyobb visszaélései a munkaerő-kölcsönzéshez kötődtek, amely terület 250 ezer ember foglalkoztatását végzi.

    Kósa Lajos kérdésre elmondta: nincs veszélyben a költségvetés bevételi oldala adóügyben, mert noha a távközlési adó kiterjesztése 20 milliárd forintot jelentett volna, a fordított áfázás hoz 35-öt. Keresik a további lehetőségeket és vizsgálják a fordított áfa kiterjesztésének további lehetőségét a sertés- és tejágazatban. Leszögezte azt is: a családok adóterhelése lényegében nem változik jövőre. Szatmáry Kristóf hozzátette: jövőre leginkább a bankok elszámoltatása befolyásolja a családok életét, több pénz marad náluk.

    A kormánypárti politikusokat kérdezték a hétfő esti tüntetésről is. Az alelnök szerint a három idei választás világos helyzetet teremtett, de normális dolog, hogy akinek nem tetszenek a kormányzati intézkedések, azok kifejezésre juttatják ellenvéleményüket. Lényegében rendőri fellépés, atrocitás nélkül sikerült levezényelni a rendezvényeket, szemben a szocialista kormányzással. A mostani „tüntetések azokat támogatják, akik hasonló szituációban belelövettek a tömegbe” - hangoztatta Kósa Lajos.

    Arról is beszélt: figyelik, amit az emberek mondanak és helyt adtak kéréseiknek például a kommunikációs adó kiterjesztésének elvetésével, a szociális ágazat életpályamodelljének bevezetésével vagy a cafeteria adóterheinek változatlanul hagyásával. Természetesnek nevezte, hogy az emberek utcára mennek, de mint mondta, nem kell ablakokat betörni, épületeket rongálni, erőszakoskodni. Megjegyezte azt is: a magyar nyelv gazdagsága megengedi a szellemes, ironikus kritikákat, de aki szónokként végigkáromkodja a tömeggyűlést, az inkább róla árul el sok mindent.

    Szatmáry Kristóf az egészségügyi hozzájárulást firtató kérdésre egyértelmű célnak nevezte, hogy azt a nagy dohányipari cégek fizessék meg, vizsgálják, hogy ezt hogyan lehet érvényesíteni. A trafiktörvényről szólva pedig azt jelentette ki: mindent támogatnak, ami dohánykereskedelemben tisztább helyzetet teremt és visszaszorítja a feketekereskedelmet. 

    A Fidesz alelnökét megkérdezték arról is, szerinte van-e helye az uniós zászlónak a parlament épületén és üléstermében. Úgy reagált: a Háznak van egy rendje, amire a képviselők is esküt tesznek. Mint fogalmazott: azt is furcsállná, ha valaki bevinné a Fradi vagy a Loki zászlaját, mert bár becsületes csapatok és fantasztikus eredmények kötődnek hozzájuk, mégsem az ülésterembe valók. Ha valakinek a jelen szabályozás nem tetszik, akkor kezdeményeznie kell a megváltoztatását - tette hozzá.

    Kérdezték arról is, összeférhetetlennek tartja-e, hogy Giró-Szász Andrásnak tulajdona van egy olyan cégben, ami a közmédia számára gyárt hangos híreket. Kósa Lajos szavai szerint a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárnak nincs ráhatása a szervezetre, a rádió, televízió azt rendel meg, amit akar.

    Az üzletek vasárnapi zárva tartásával összefüggésében pedig azt közölte: a társadalom megosztott, ezért megegyezés szükséges. Azon álláspontjának is hangot adott, miszerint megoldható a más napokon való, illetve a kiskereskedelmi bevásárlás. Úgy vélte: a lépés nem befolyásolná a forgalom nagyságát, nem csökkentené a szükségleteket.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Fidesz: kiterjesztik a fordított áfát a munkaerő-kölcsönzésre.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector