Startlaphoz Csatlakozz!

Jövő szeptembertől vezetik be a rendszert

Óvodalátogatáshoz kötik a családi pótlék folyósítását

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 19. szerda, 09:46

A kormány jövő szeptembertől az óvodalátogatáshoz fogja kötni a családi pótlék folyósítását - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a köztévé reggeli műsorában.

   Novák Katalin indoklása szerint az intézkedés célja a gyerekek biztonságának javítása, sok családnak jelent segítséget, ha a gyerek már hároméves korától részt vesz a köznevelési rendszerben, és naponta háromszor ételt kap. A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár rendkívül sikeres intézkedésnek nevezte, hogy iskoláztatáshoz kötötték a családi pótlék kifizetését, mert 40 százalékkal csökkent a hiányzások száma. Mint hozzátette, ettől az intézkedéstől is hasonló eredményt remélnek.
 
   Novák Katalin azt mondta: azért jövő szeptembertől vezetik be a rendszert, mert akkorra lesz a gyermekek elhelyezéséhez elegendő férőhely. Kitért arra is, hogy a szülő kérhet felmentést a kötelező óvodalátogatás alól, de erről a védőnő és az óvodavezető javaslata alapján a helyi jegyző dönt majd.
 
   Amikor két éve a kötelező óvodáztatás ötlete már felmerült, a  Magyarországi Szülők Országos Egyesülete jelezte: a szülőket aggasztja, hogy  óvodabezárások, a férőhelyek hiánya miatti óvoda összevonások következményeképp a gyerekeiket egyre nagyobb távolságra kell utaztatni korán reggel. A 3-5 éves kisgyerekek számára pedig jelentős megpróbáltatás a koránkelés és a nagy távolságokra való utaztatás. Kitértek arra is: az óvodák egyre durvább, indokolatlan pénzkövetelésekkel állnak elő arra hivatkozva, hogy "szegény az önkormányzat". Sok óvoda megköveteli, hogy a szülők vigyék be a gyümölcsöt, a tisztasági csomagot, tisztítószereket, a paplant, ágyneműt, író- és festőeszközöket, vagy az óvodában megkérik a szülőket, hogy a gyermek reggelizzen otthon. 
 
Forrás: Népszava
 

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Óvodalátogatáshoz kötik a családi pótlék folyósítását.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector