Startlaphoz Csatlakozz!

Minden magyar köznevelésben tanuló diák évente egyszer jusson el színházba

Jöhetnek a közmunkások a kultúrába is

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 19. szerda, 16:58

Évente 5-5,5 millió színházjegyet adnak el, ami azt jelenti, hogy a rendszerváltás óta a legkevesebb nézőt vesztő művészeti ág a színház - mondta el Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke hétfőn Kecskeméten a társaság közgyűlésének szünetében tartott sajtótájékoztatón.

    A Nemzeti Színház igazgatója hangsúlyozta, hogy csaknem annyian járnak színházba ma is, mint 25 évvel korábban. A magyar az egyik legtöbbet színházba járó ember a világon - tette hozzá.

    Vidnyánszky Attila utalt arra: különösen az utóbbi 2-3 évben tapasztalják folyamatosan, hogy emelkedik a nézők száma.

    A teátrumi társaság elnöke fontosnak nevezte, hogy a magyar színházi élet minden területéről legyen képviselet a teátrumi társaságban. 

    Közölte, hogy az 50 tagot számláló szervezet újabb hét taggal bővült, amelyeket egyhangú szavazással vettek fel a kecskeméti Katona József Színházban tartott közgyűlés délelőtti ülésén. Új tag lett a 90 Decibel Project, a Honvéd Táncegyüttes, a Magyar Népmese Színház, a Váci Dunakanyar Színház, az Újszínház, a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház és a kaposvári Csiki Gergely Színház.

    Vidnyánszky Attila két kérdéskört emelt ki a tanácskozás délelőtti programjából: a fogyatékkal vagy ahogy ők nevezték, a kihívással élő emberek színházba jutásáról való gondoskodást, valamint azt, hogy szövetkezni szeretnének az újrainduló tévéfilmgyártás apropóján.

    Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója elmondta, hogy a teátrumi társasággal kötött stratégiai megállapodás keretében öt megyében indítanak el egy fél évig tartó mintaprojektet, amelynek keretében amatőr színjátszó csoportokat támogatnak.

    Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára beszámolt arról, hogy egy 13 pontból álló javaslatot fogadtak el, amelyet el fognak juttatni a kulturális államtitkársághoz. Ebben többek között azt javasolják, hogy minden magyar köznevelésben tanuló diák évente egyszer jusson el színházba, amelyet az államnak támogatni kellene. Fontosnak nevezte azt a javaslatukat is, hogy a jövőben kulturális területen is lehessen végezni közmunkát.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Jöhetnek a közmunkások a kultúrába is.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector