Startlaphoz Csatlakozz!

Luxemburgi adókönnyítések

A közszolgálati szakszervezetek uniója megbüntetné a kedvezményezett cégeket

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 20. csütörtök, 07:58

Az oknyomozó újságírók által feltárt luxemburgi adókönnyítések jó alapot szolgáltathatnának a tagállamoknak, hogy a kedvezményezett cégeket kizárják a közbeszerzésekből, megfosszák az állami támogatáshoz és uniós pénzekhez való hozzáféréstől - írja szerdai közleményében a Közszolgálati Szakszervezetek Európai Föderációja (EPSU).

    A szervezet szerint a napvilágot látott információk csak megerősítették, amit a tagállami kormányok és az Európai Bizottság már korábban is tudhatott, hogy a nagyvállalatok trükkökkel igyekeznek elérni, hogy a lehető legkevesebb adót kelljen fizetniük. Ami a szövetség szerint most bizonyítást nyert, az az, hogy mindez ipari léptékben zajlik Luxemburgban.

    „Ennek következménye, hogy több milliárd euró veszett el, aminek a levét azok az emberek isszák meg, akik elveszítik munkahelyüket, csökken a fizetésük vagy a szociális juttatásaik” - írja közleményében a szervezet.

    Az EPSU főtitkára hatalmas léptékű korrupciónak nevezte, hogy a luxemburgi kormánnyal összejátszva, a mintegy 500 kedvező megállapodást egy pénzügyi tanácsadócég, a PricewaterhouseCoopers (PwC) alkudta ki hozzávetőleg 340 vállalat számára.

    A szervezet üdvözli ugyan, hogy Jean-Claude Juncker korábbi luxemburgi miniszterelnök, az Európai Bizottság jelenlegi elnöke teljes körű információcserét javasol adóügyekben a tagállamok között, de megjegyzi, hogy ennek bevezetése hónapokig tarthat, míg a káros adómegállapodások kiküszöbölése azonnali intézkedésekkel is lehetséges.

    Ezek egyikeként említi a szervezet az érintett cégek közbeszerzésekből, uniós forrásokból és állami támogatásokból való kizárását. Emellett az EPSU azt szeretné, hogy az Európai Parlament vizsgálja ki a 340 vállalat és a PwC szerepét és érintettségét, valamint a szervezet felülvizsgáltatná az Európai Bizottság kapcsolatát a nagy könyvvizsgáló, pénzügyi tanácsadó cégekkel.

    Az EPSU honlapja szerint 265 szakszervezetet és 8 millió közszolgálati dolgozót képvisel szerte Európában.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A közszolgálati szakszervezetek uniója megbüntetné a kedvezményezett cégeket .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector