Startlaphoz Csatlakozz!

Előny a SZÉP-kártyának

Cafeteria: Százezreket is ki lehet osztani a juttatásokkal

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 20. csütörtök, 09:09

Havonta akár 160 ezer forint adómentes, vagy kedvezményes adózású béren kívüli juttatást is adhat jövőre a munkáltató – ha tényleg kihasznál minden erre vonatkozó kedvezményt. Ha sikerülne az összes kedvezményes (tehát 35,7 százalékos vagy adómentes) jutattást odaadni a dolgozóknak, akkor a cég 1,6 millió forint adó- és járulék befizetését spórolná meg – jövőre is – írja a Világgazdaság.

  A cafeteriaterhek ugyanis 2015-ben sem változnak érdemben. A korábbi tervek ugyan arról szóltak, hogy az eddig kedvezményes adózású juttatások is a magasabb terhet kapják meg (51,17 százalékot), ám végül az Országgyűlés csak egyetlen apró lényegi ponton módosított: további előnyt biztosított a SZÉP-kártyának azzal, hogy évi 200 ezer forint felett (és 450 ezer forintos keret alatt) csak az utalványkártyára átutalt összegek élvezik az alacsonyabb terheket.
 
   A kedvezményes juttatású cafeteriaelemek ugyanakkor nem változnak: a bérlet teljes egészében, a helyi étkezés 12 500 forintig, az Erzsébet-utalványon a hideg étkezés nyolcezerig kedvezményes havonta, míg önkéntes nyugdíjpénztárba a minimálbér felének, egészségpénztárba a legkisebb kereset 30 százalékának megfelelő összeg utalható. Ez így együtt bőven kitölti egyébként az éves, kétszázezres keretet – a havi 16 600 forintos összeg bőven kijön a szokásosan alkalmazott bérletpénz–étkezési jegy kombinációból. A változásoknak így nagy nyertese a SZÉP-kártya lehet – és persze ismét előkerülhetnek az egyéb megoldások.
 
  Ahogyan az idén, úgy jövőre is megmaradnak az adómentes juttatások. Ezeket egyébként még a korábban tervezett szigorítás sem érintette volna. Továbbra is a minimálbér harminc százalékának megfelelő összeget (a jelenlegi szinttel számolva valamivel több mint harmincezer forintot) lehet majd adni a nyugdíjmegtakarításra. Igaz, a fogalmak pontosítása után jövőre már nehezebben lehet az összegekkel játszani, itt valóban élethosszig tartó öngondoskodásról lesz szó. A legnagyobb kedvezményt pedig a lakáshitel törlesztésre lehet adni: az ötévente ötmillió forintos érték (havi 83 ezres kifizetésnek megfelelő összeg) csábító lehetőség például a jutalmak kifizetésére. Itt azért fontos, hogy a munkavállaló és a lakása is megfeleljen az egéybként igencsak szigorú feltételeknek.
 
Forrás: Világgazdaság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Cafeteria: Százezreket is ki lehet osztani a juttatásokkal.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector