Startlaphoz Csatlakozz!

Több, mint kétezren jelezték részvételüket

A netadó elleni tüntetés szervezője is beszél a tanárdemonstráción

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 21. péntek, 07:06

Gulyás Balázson kívül ott lesz a szombati rendezvényen a kisebbik pedagógus-szakszervezet, a PDSZ is, így lehet, hogy a szónokok száma is nő – tudta meg a vs.hu.

   A közoktatás helyzetét súlyosan érintő költségvetési megszorítások és más törvények elleni tiltakozásul hirdette meg a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a szombati tüntetést. Az esemény Facebook-oldaláncikkünk megírásáig 2200-an jelezték részvételüket a Magyar Tudományos Akadémiától az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szalay utcai székházáig vonuló menetben.
 
   Azt már a PSZ előzetes tájékoztatóján meg lehetett tudni, hogy a rendezvény szónokai közt lesz Martin Rømer, az Európai Oktatási Szakszervezetek Szövetségének elnöke, Szenes György, a Magyar Pedagógiai Társaság Szakképzési Kollégiumának elnöke, Salamon Eszter, az Európai Szülők Magyarországi Egyesületének elnöke és Galló Istvánné, a PSZ elnöke.
 
   Azóta a listára felkerült Gulyás Balázs egyetemi hallgató, a két netadóellenes tüntetés – MSZP-s kötődései miatt támadott – főszervezője. Az eseményt már a „Százezren az internetadó ellen” Facebook-csoport oldalán is népszerűsítik.
 
   Közben a PSZ megkeresése nyomán a tüntetéshez csatlakozott a kisebbik szakmai érdekképviselet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). Az interneten közzétett állásfoglalásában ezt azzal indokolta, hogy „a közoktatásban végzett rombolás megállítása eminens érdekünk. Egymás mellett állva reális lehetőséget látunk a közös célok megvalósítására.”
 
   A PDSZ ugyanakkor sajnálkozva említi meg, hogy november elején az oktalan kormányzati pusztítás megállítására kezdeményezte a pedagógus-sztrájkbizottságot megalakító szakszervezetek ismételt együttműködését, de felvetésére nem kapott választ. 
Forrás: vs.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A netadó elleni tüntetés szervezője is beszél a tanárdemonstráción.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector