Startlaphoz Csatlakozz!

Hozzájárulna a foglalkoztatás bővítéséhez

A Magyar Iparszövetség támogatja a szociális szövetkezést

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 23. vasárnap, 10:54

 A Magyar Iparszövetség (OKISZ) támogatja, hogy minél több szociális szövetkezet alakuljon, mert ez az összefogási forma is hozzájárulna a foglalkoztatás bővítéséhez - nyilatkozta Vadász György, a szövetség ügyvezető elnök.

    Az OKISZ ügyvezető elnöke emlékeztetett: a szövetkezeti formák között speciális helyet foglalnak el a szociális szövetkezetek, amelyek azért szerveződnek, hogy a hátrányos helyzetben lévő tagjaik számára munkafeltételeket teremtsenek, szociális helyzetük javítását egyéb módon elősegítsék.

    Vadász György kifejtette: az OKISZ jelentős rutinnal és tapasztalattal rendelkezik a szövetkezés területén, a szövetségnél rendelkezésre áll a szaktudás, az infrastruktúra ahhoz, hogy a szociális szövetkezetek létrejöttét támogassa.

    Az OKISZ vezetője úgy vélte, hogy a szociális szövetkezetek támogatásához 2015-től európai uniós fejlesztési forrásokat is lehetne kapcsolni, hiszen Magyarország a 2014-2020-as időszakban rendelkezésre álló uniós fejlesztési források 60 százalékát közvetlen gazdaságfejlesztésre, ezen belül 16 százalékot kis- és középvállalkozásokra, és további 16 százalékot a foglalkoztatás bővítésére szándékozik fordítani. 

    Vadász György emlékeztetett arra, hogy a Magyar Iparszövetség a rendszerváltás óta hangoztatja a foglalkoztatás alakulásának fontosságát. A rendszerváltáskor a gazdaság szerkezeti átalakulásával a munkaerőpiacról másfélmillió munkavállaló került ki, és ezt a problémát orvosolni nem könnyű és hosszadalmas folyamat - jegyezte meg az ügyvezető elnök.

    A foglalkoztatásban a kkv-szektor meghatározó szerepet tölt be, a munkavállalók 73 százalékát alkalmazza, nyolc évi stagnálás után a magyar gazdaság növekedési pályára állt, ez lehetővé teszi a foglalkoztatás bővülését, amiben a szociális foglalkoztatás is fontos tényező lehet - hangsúlyozta Vadász György.

    Fontosnak nevezte az OKISZ vezetője, hogy a közmunkába bevont munkavállalók képezzenek hozzáadott értéket is, a szociális szövetkezés esetén az ott dolgozók saját magukért is tudnak tenni, ami jelentős ösztönző erő lehet a munkavégzés során.



 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Magyar Iparszövetség támogatja a szociális szövetkezést.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector