Startlaphoz Csatlakozz!

A korkedvezményre év végéig lehet jogosultságot szerezni

Aláírásokat gyűjtenek a buszvezetők korkedvezményes nyugdíjának megtartásáért

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 24. hétfő, 18:33

Aláírásokat gyűjt az autóbuszvezetők korkedvezményes nyugdíjának megtartásáért a Közlekedési Munkástanácsok Északnyugat-magyarországi Szövetsége és a Közúti Közlekedési Szakszervezet régiós szervezete - közölték a szervezetek hétfőn az MTI-vel.

    A hatályos rendelkezés szerint a korkedvezményre év végéig lehet jogosultságot szerezni.

    A Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége (KMSZ) ezért szeptemberben levélben kérte a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerő-piacért felelős államtitkárától a buszvezetők korkedvezményes nyugdíjának megtartását, valamint mielőbbi tárgyalásokat szorgalmaztak a szaktárca és a Volán-cégcsoport szakszervezetei között.

    A szakszervezetek közleménye szerint a határidő lejártával nem kaptak sem választ, sem tájékoztatást. A Közlekedési Munkástanácsok Északnyugat-magyarországi Szövetsége ezért akciószövetséget hozott létre a Közúti Közlekedési Szakszervezet régiós szervezetével és közösen kezdtek aláírásgyűjtési akcióba. Az érdekvédők az aláírásokat egy héten belül eljuttatják a döntéshozókhoz és amennyiben ezt követően sem történnek érdemi tárgyalások, további lépéseket terveznek - áll a közleményben.

    A szakszervezetek álláspontja szerint átmeneti megoldás lehet, ha a kormány meghosszabbítja a jogosultság-szerzés idejét. A jogosultságot 2007. január elsejétől a bruttó bér 13 százalékának megfelelő mértékű, úgyneve

    A Volán-cégcsoportban közel 11 ezer buszvezető dolgozik, így a korkedvezményes nyugdíj körüli bizonytalanság az átlagéletkor előrehaladtával egyre több munkavállalót érint - közölték.

    A szakszervezetek szerint a Volán vállalatoknál a korkedvezményes nyugdíj létjogosultságát az eddig elvégzett felmérések egyértelműen igazolták, a szakértői vizsgálatok az autóbusz-gépkocsivezetők egészségkárosodását, pszichikai túlterheltségét állapították meg.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Aláírásokat gyűjtenek a buszvezetők korkedvezményes nyugdíjának megtartásáért.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector