Startlaphoz Csatlakozz!

Leálltak a mentősök, beszüntették a munkát az ápolók és a szülésznők

Sztrájk az egy százalékért Nagy-Britanniában

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 25. kedd, 11:20

Négyórás sztrájkot tartott a brit Országos Egészségügyi Szolgálat, leálltak a mentősök, beszüntették a munkát az ápolók és a szülésznők, mivel nem kapták meg a beígért egy százalékos béremelést – olvasható az Inforádió oldalán.
 
  Kilenc brit egészségügyi szakszervezet tagjai rendezték hétfőn a délelőtti sztrájkot a béremelés elmaradása miatt. A sztrájkolók a súlyos és sürgős esetek ellátását nem függesztették fel, de elhalasztottak jó néhány sebészeti beavatkozást és műtétet.

   A Szakszervezeti Tanács főtitkára arról nyilatkozott, hogy az egészségügyiek a sztrájkkal munkájuk fontosságára kívánták ráirányítani a kormány figyelmét. "Az egészségügyi dolgozók morálja igen alacsony, úgy érzik, hogy nem törődnek velük, négy éve nem kaptak fizetésemelést" - tette hozzá a szakszervezeti vezető.

   A hétfői négy órás sztrájkot követően egész héten szigorú szabálybetartást hirdettek a brit egészségügyiek, a túlórázást vagy megtagadják, vagy kifizettetik, a szabályzatban előírt pihenő és étkezési munkaszüneteket az utolsó percig igénybe veszik.

   Hasonló, négy órás sztrájkot már október közepén is rendeztek, akkor 30 éve először léptek sztrájkba az angol egészségügy dolgozói. A minisztérium szerint az egyszázalékos megítélt és beígért fizetésemelést a szakszervezetek túl kevésnek tartják és nem fogadják el. De bármely ennél magasabb béremelés tízezer alkalmazott kényszerű elbocsátásával járna. Ezért állt elő patthelyzet.
 
Forrás: Inforádió

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sztrájk az egy százalékért Nagy-Britanniában.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector