Startlaphoz Csatlakozz!

Több családos dolgozó is felmondott a tárcánál

Lázár: senkinek sem kötelező a Miniszterelnökségen dolgozni

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 26. szerda, 08:26

 Senkinek sem kötelező a Miniszterelnökségen dolgozni, ez tényleg nem családbarát munkahely - reagált Lázár János arra, hogy a hírek szerint több családos dolgozó is felmondott a tárcájánál, mert nem tudták vállalni a reggel fél 8-tól este fél 6-ig tartó munkaidőt- írja a HVG.

  Mint a versenyszférának, a közigazgatásnak is vannak olyan területei, amelyek az átlagosnál jelentősebb mértékű feladattal, felelősséggel és ehhez kapcsolódóan munkával járnak - írta közleményében Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
 
   „Félreértés azonban ne essék: a Miniszterelnökségen dolgozni senkinek sem kötelező. Aki itt dolgozik, tudja, hogy elsősorban szolgálatot és nem munkát vállal” - tették hozzá.
 
  A Magyar Nemzet kedden számolt be arról, hogy több családos dolgozó is felmondott a Miniszterelnökségnél, miután Lázár János tárcájánál tízórás munkanapot vezettek be. A lap szerint a minisztériumi dolgozóknak reggel fél 8-tól este fél 6-ig kell dolgozniuk, a felmondások miatt kieső munkaerőt pedig fiatalokkal pótolták, ami jelentős megtakarítást is jelenthet a tárcának, mivel ők lejjebb vannak a bértáblában.
 
  A Jobbik később közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, ebben azt írták, kifejezetten családellenesnek tartják a Miniszterelnökségen és más állami intézményekben bevezetett napi 10-12 órás munkaidőt. „Felszólítjuk Lázár Jánost, hogy sürgősen vonja vissza embertelen intézkedését, amely egyébként jól példázza azt a fideszes arroganciát és gőgöt, amellyel rabszolgaként tekintenek a magyar munkavállalókra” - írták a pártnál.
 
   Lázár délutáni közleményében úgy fogalmazott, hogy a szolgálatnak és így a munkaidőnek náluk „kezdete van, vége nincs”, ezért a Miniszterelnökség sajnos valóban nem egy családbarát munkahely. „De ezt tudja és tudta minden munkavállaló, aki nálunk vállalt vagy vállal munkát” - írta.
 
   Azt is közölte, hogy tekintettel arra, hogy a kormányt és a minisztériumokat igen gyakran éri az a vád a sajtóban és a közbeszédben egyaránt, hogy nem dolgoznak meg a pénzükért, „kifejezetten érdekes a sajtó jelenlegi aggodalma a minisztériumokban dolgozók fizetésével és munkaidejével kapcsolatban”.
  
   „Megkockáztatva azt, hogy ezen aggodalmak tovább erősödnek, szeretném kijelenteni: a Miniszterelnökségen minden munkatársammal együtt, a jövőben is azon dolgozunk, - ha kell, akkor nem napi 10, hanem 12 órán át, - hogy Magyarország Közép-Európa legdinamikusabban fejlődő országa legyen” - fogalmazott Lázár.
 
  Ezután hozzátette, hogy ez a tárca a kormány munkájának összehangolásáért, döntéseinek előkészítéséért és végrehajtásáért felelős szervezetként a magyar közigazgatási rendszer egyik legfontosabb, legnagyobb felelősséggel bíró intézménye és ”a Miniszterelnökség gyors, hatékony és eredményes működése minden magyar ember érdeke”.

Forrás: HVG

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Lázár: senkinek sem kötelező a Miniszterelnökségen dolgozni.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector