Startlaphoz Csatlakozz!

„Békés menet a korkedvezményért”

Együtt lázadnak a buszsofőrök a mozdonyvezetőkkel

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 26. szerda, 17:33

Demonstrálnak a szakszervezetek a korkedvezményes nyugdíj megszüntetésének terve miatt – olvasható a hir24.hu oldalán.

  A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet szerdán közölte, hogy csatlakoznak a Mozdonyvezetők Szakszervezete által meghirdetett, „Békés menet a korkedvezményért” című demonstrációhoz. Közleményükben azt írják, hogy december 31. után megszűnik a korkedvezményes nyugdíj megszerzésének lehetősége, ami az egészségügyileg alkalmatlanná vált munkavállalók tisztes visszavonulását biztosította.
 
   A szakszervezet szerint a kormánynak be kell látnia, hogy egy 60 év feletti buszvezető a közlekedés biztonságának veszélyeztetésével végzi munkáját. 50 év felett az autóbuszvezetők többségénél gerincoszlop-problémák, szív- és érrendszeri betegségek jelennek meg. A rossz és balesetveszélyes utakon való közlekedés és a feszített munkarend folyamatos stresszes állapotot idéz elő és sok esetben fordul elő, hogy az autóbuszvezetők nem érik meg a hatvan évet – írják.
 
  Ha a demonstrációt követően nem kezdődnek meg a szakszervezetekkel a tárgyalások, akkor folyamatos nyomásgyakorlás mellett kell kikényszeríteni a kormánytól a korkedvezmény rendszerének további fenntartását – áll a közleményben.

Forrás: hir24.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Együtt lázadnak a buszsofőrök a mozdonyvezetőkkel.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector