Startlaphoz Csatlakozz!

Demonstrációt tart az MKKSZ december 6-án

Boros Péterné: dolgozói szegénység az állam szolgálatában

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 26. szerda, 19:48
 
A Miniszterelnökségen bevezetett tízórás foglalkoztatás csak a jéghegy csúcsa, a közszférában évek óta zajló létszámcsökkentés maga után vonja, hogy a megmaradt apparátuson teríti szét a munkát az állam - mondta Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének főtitkára. Hat éve nem volt béremelés, kétszázezer ember havi 75.770 forintot keres, ez nem más, mint dolgozói szegénység az állam szolgálatában - mondta a főtitkár. December hatodikán tüntetnek a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt – írja az Origo.

   „Teli van a Puttony”, „Bizalomvesztés” címmel tart demonstrációt december hatodikán a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete. A tüntetők Mikulás-szakállban jöhetnek, ha nem akarják, hogy azonosítsák őket - mondta Boros Péterné főtitkár. A közszférába hat éve nem volt béremelés, most öt százalékos emelést, minimum tízezer forintos fizetésemelést, valami az életpálya bevezetését akarják elérni.  
 
Általános elvárás lehet a napi tíz óra munkából
 
  A Miniszterelnökségen bevezetett tíz órás munkanap csak a jéghegy csúcsa, persze köze van a tüntetéshez, de azt is tudni kell, hogy a közszférából hetvenezer embert bocsátottak el az elmúlt tíz évben - mondta Boros Péterné a tüntetés okairól. A nyugdíjba vonuló kollégák helyett nem vettek fel újakat, így várható volt, hogy kevesebb embernek kell több munkát végeznie, ami feszültséget von maga után. A szakszervezet vezetője attól tart, hogy a megnövekedett napi munkaóra nem áll meg a kormánytisztviselőknél, leszivárog a közalkalmazotti szektorba, óvónőktől, pedagógusoktól is elvárják a tíz, vagy tizenkét órás munkanapot. 
 
A munkavállaló nem egyezhetne bele
 
   A köztisztviselőkről szóló törvény egyébként is szabályozza a napi munkidőt, ez nyolc óra, a munkaadó korlátlanul nem vezethet be tíz vagy tizenkét órás munkanapot, a munkavállaló pedig nem egyezhet ebbe bele - mondta Boros Péterné, hozzátéve, jelenleg 200 ezer közalkalmazott dolgozik havi 75.700 forintért, ami nem más, mint dolgozói szegénység az állam szolgálatában. Ez a főtitkár szerint már önmagában elégséges ahhoz, hogy ne tűrjenek szó nélkül. 

Forrás: Origo

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Boros Péterné: dolgozói szegénység az állam szolgálatában.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector