Startlaphoz Csatlakozz!

Sikertelenül zárultak a tárgyalások a korai nyugdíjazásról

Sztrájkolnak a Lufthansa pilótái hétfőn és kedden

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 01. hétfő, 08:54

Sztrájkolnak a Lufthansa német légitársaság pilótái, mert újfent sikertelenül zárultak a munkaadóval folytatott tárgyalások a korai nyugdíjazásról - közölte vasárnap a pilóták érdekképviselete (VC).

    Hétfőn a munkabeszüntetés a rövid és közepes távolságú légi járatokra vonatkozik közép-európai idő szerint déltől éjfélig, kedden a transzkontinentális járatok pilótái teszik le a munkát hajnali 3 órától éjfélig. 

    A Lufthansa Cargo pilótái szintén sztrájkolnak, kedden hajnali három órától éjfélig. A Lufthansa csoport diszkont légitársasága, a Germanwings pilótái nem csatlakoztak a munkabeszüntetéshez. 

    A Lufthansa 5400 pilótáját képviselő szakszervezet és a munkaadó konfliktusa már csaknem háromnegyed éve tart. Áprilisban például a pilóták a VC felhívására három napig sztrájkoltak. Azóta több ilyen tiltakozó akciót szerveztek.

    A Lufthansa pilótái jelenleg 55 éves kortól mehetnek nyugdíjba, az átlagos nyugdíjba vonulási kor pedig 58 év, ami a szakmában alacsonynak számít. A munkaadó az ösztönzőrendszer átalakításával azt kívánja elérni, hogy a pilóták 60 éves kor felett menjenek nyugdíjba. A szakszervezet ezt ellenzi, és egyebek között azzal érvel, hogy az utaskísérők érdekképviseletével az ősz elején kötött megállapodásban éppen az szerepel, hogy a korai nyugdíjazás alsó korhatára 55 év, ami a jelenlegi és a jövőben alkalmazandó utaskísérőkre egyaránt vonatkozik.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sztrájkolnak a Lufthansa pilótái hétfőn és kedden.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector