Startlaphoz Csatlakozz!

Nagy a jogbizonytalanság

A Legfőbb Ügyészség törvénymódosítást kezdeményezett a hálapénz ügyében

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 01. hétfő, 10:00

A Legfőbb Ügyészség törvénymódosítást kezdeményezett, mert a hatályos Btk.-ban a hálapénz büntethetőségére és ennek ellenkezőjére utaló sorok is vannak, emiatt nagy a jogbizonytalanság - írta a Magyar Hírlap.

    A lap hétfői számában Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője azt mondta: a jogalkotónak kell eldöntenie azt, hogy a hálapénz büntetőjogi tényállás maradjon-e, vagy sem. Ezt figyelembe véve kezdeményezett jogszabály-módosítást az ügyészség.

    A lap emlékeztetett arra, hogy az ügyészség figyelmét a rezidensszövetség hívta fel a problémára.
    Idézték Sinku Pált, a Legfőbb Ügyészség tanácsosát, aki egy konferencián kifejtette: az orvosi hálapénz büntethetősége az elmúlt két évben sajátos jogértelmezésen ment keresztül, és számos ellentmondást hozott felszínre. A helyzetet bonyolította a munka törvénykönyvének módosítása, amely újraszabályozta a paraszolvencia témakörét.

    Az orvosok esetében – a munka törvénykönyve felhatalmazása alapján – a munkáltató egészségügyi intézmény rendelkezésén múlik, hogy utólag elfogadhatnak-e hálapénzt. Ez viszont jogbizonytalanságot jelent, hiszen a munkáltató engedélye az egyik kórházban nem teszi jogtalanná a hálapénz utólagos elfogadását, máshol azonban ezt tiltják, ezért jogtalan – fejtette ki a legfőbb ügyészségi tanácsos.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Legfőbb Ügyészség törvénymódosítást kezdeményezett a hálapénz ügyében.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector