Startlaphoz Csatlakozz!

Munka törvénykönyve

A munkaszerződés kötelező módosítása

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 01. hétfő, 15:32

Noha a felek a munkaszerződést csak közös megegyezéssel és szabad akaratuk módosíthatják, a munka törvénykönyvéről szóló Mt. 2012. évi I. törvény (Mt.) meghatározott esetekben a munkáltató számára kötelezővé teszi a módosítást, bizonyos esetekben pedig előírja, hogy segítséget nyújtson munkavállalójának abban, hogy ajánlatot tegyen a munkaszerződés módosítására – olvasható az ugyvezeto.hu oldalán.

    Az Mt. 59. szakasza értelmében
a szülési szabadság,
a gyermekgondozása végett igénybe vett fizetés nélküli szabadság, illetve
az önkéntes katonai szolgálat teljesítése végett igényelt fizetés nélküli szabadság
megszűnését követően a munkáltatónak ajánlatot kell tennie a munkavállaló számára a munkabére módosítására. Ennek során a vele azonos munkakörű munkavállalók részére a munkáltatónál időközben megvalósított átlagos éves béremelés mértékét kell alapul venni. Ilyen munkavállalók hiányában a munkáltatónál ténylegesen megvalósult átlagos éves béremelés mértéke az irányadó.
 
   Az Mt. 60. §-a értelmében a munkavállaló számára egészségi állapotának megfelelő munkakört kell felajánlani, ha várandóssága megállapításától gyermeke egyéves koráig - munkaköri alkalmasságára vonatkozó orvosi vélemény alapján - a munkakörében nem foglalkoztatható. A munkavégzés alól fel kell menteni, ha az egészségi állapotának megfelelő foglalkoztatása nem lehetséges.
 
   A munkavállaló a felajánlott munkakörnek megfelelő alapbérre jogosult, amely a munkaszerződés szerinti alapbérénél kevesebb nem lehet. A felmentés idejére alapbére illeti meg, kivéve, ha a felajánlott munkakört alapos ok nélkül nem fogadja el.
 
   Az Mt. 61. §-a szerint a munkáltatónak a munkakörök megjelölésével tájékoztatnia kell a munkavállalókat a munkaadónál esetlegesen fennálló
a teljes vagy részmunkaidős,
a távmunkavégzésre irányuló, valamint
a határozatlan idejű munkaviszony keretében történő
foglalkoztatás lehetőségéről.
 
  A tájékoztatás alapján, ha a munkavállaló ajánlatot tesz, akkor munkaszerződés módosítására irányuló ajánlatára a munkáltatótónak tizenöt napon belül írásban kell nyilatkoznia mérlegelési jogkörében hozott döntéséről.
 
  Nem mérlegelhet viszont a munkaadó tehát kötelező elfogadnia a dolgozó javaslatát, amennyiben a gyermeke gondozása céljából fizetés nélküli szabadságról visszatérő munkavállaló kéri a munkaszerződés részmunkaidőre irányuló módosítását a gyermeke 3 éves koráig.
 
  Ez utóbbi szabályt módosítaná a Magyarország 2015. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló T/2141. számú törvényjavaslat 361. §-a oly módon, hogyhárom vagy több gyermeket nevelő munkavállaló esetén a gyermek öt éves koráig lenne köteles a munkaadó igény esetén részmunkaidőben foglalkoztatni a fizetés nélküli szabadságról visszatérő munkavállalót. 
 
Forrás: ugyvezeto.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A munkaszerződés kötelező módosítása.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector