Startlaphoz Csatlakozz!

Feldarabolhatják a pécsi buszos céget

Újabb szakszervezetis repült a Tüke Busztól

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 03. szerda, 08:10

Párhuzamosan azzal, hogy kiderült: feldarabolhatják a pécsi buszos céget, ma a második szakszervezeti tagot is kirúgták a társaságól, a Tüke Busz felügyelőbizottsága így munkavállalói küldött nélkül maradt. Érdekes egybeesés – írja a pecsistop.hu.

   Mint korábban megírtuk: szeptember elején fegyelmi eljárást indult Sovák Attila, a pécsi Tüke Busz Zrt. forgalmi és ellenőrzési vezetője ellen. Úgy tudjuk, igen érdekes ajánlattal állt elő a cég: vagy közös megegyezéssel távozik a szakszervezeti tag, vagy fegyelmit indítanak ellene.
 
   Végül ez a második történt, és Sovák kedden át is vehette a felmondását.

   - Egyértelműen folytatódik a leszámolás - kommentálta a történteket Hofekker Ferenc, a Tüke Busz mellett működő Független Demokratikus Szakszervezet (FDSZ )elnöke, akit pár hete rúgtak ki a társaságtól. - Elképesztőnek tartom, ugyanis Sovák Attila meggyőződésem szerint azért vesztette el az állását, mert FEB tagként elmondta véleményét a társaságról és annak működésében tapasztalt törvénytelenségekről. A helyzet azért abszurd, mert a bizottság tagjaként törvényi kötelességének tett eleget, amikor a tudomására jutott szabálytalanságokról említést tett.

   Hofekker Ferenc felhívta a figyelmet arra is, hogy miután őt és Sovákot is kirúgták, a Tüke Busz felügyelőbizottságából kikerült mind a két munkavállalói küldött. Nem kétséges szerinte, hogy másokat választanak majd a helyükre, hiszen ezt kötelező megtenni, az viszont nagy kérdés, hogy az ő kirúgásuk után melyik dolgozó mer majd bármilyen bírálatot megfogalmazni a bizottság ülésein.

   - Az külön érdekes, hogy mindketten éppen most veszítettük el az állásunkat, amikor a városvezetés az önkormányzati cégek teljes átalakítását és tudomásom szerint a Tüke Busz feldarabolását tervezi - így Hofekker. - Nagy kérdés, hogy mire készülnek, milyen információval nem találkozhattunk a bizottságban.

   A szakszervezet elnöke leszögezte: az FDSZ szolidáris Sovák Attilával, és minden lehetséges jogi eszközzel segítik, hogy visszanyerje az állását.
 
Forrás: pecsistop.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Újabb szakszervezetis repült a Tüke Busztól.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector