Startlaphoz Csatlakozz!

Kártérítés és kötbér a munkajogban

Mikor lehet megtéríttetni a dolgozóval a kárt?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 04. csütörtök, 16:24

A munkajogban a kártérítési felelősség szigorúan szabályozott és – a munkavállaló kártérítési felelősségét illetően – erősen korlátozott. Ám vannak olyan esetek, amikor a jog nem köti meg a munkáltató kezét  - hívta fel a figyelmet Fehér Helga, a DLA Piper partnere az Advocatus blogon olvasható bejegyzésében.

  A munkavállaló az általa a munkáltatónak okozott kárt akkor köteles megtéríteni, ha nem úgy járt el, ahogy az adott helyzetben általában elvárható. Ezen felül amellett, hogy a kártérítési felelősség feltételeinek fennállását, a kárt, valamint az okozati összefüggést a munkáltatónak kell bizonyítania, a munka törvénykönyve felső összeghatárt is szab a munkavállaló kártérítési felelősségére.
 
   Ha ugyanis a károkozás gondatlan volt, a kártérítés mértéke legfeljebb a munkavállaló négy havi távolléti díjának, illetve – kollektív szerződés rendelkezése alapján – legfeljebb a munkavállaló nyolc havi távolléti díjának összege lehet. “Az ezt esetlegesen meghaladó kárrészt a munkáltató nem követelheti a munkavállalótól, azt maga köteles viselni” –
 
  A fenti korlátozásokat nem kell alkalmazni, ha a károkozás szándékos vagy súlyosan gondatlan volt. Ilyen esetben ugyanis a munkavállaló a teljes kárt köteles megtéríteni; illetve ha a kárt vezető állású munkavállaló okozta, aki gondatlan károkozás esetén is a teljes kárért felel.
 
  Áttöri továbbá a fenti korlátozásokat a munka törvénykönyvének az új Polgári Törvénykönyvvel együtt hatályba lépett módosítása is. Eszerint ugyanis versenytilalmi megállapodás, illetve tanulmányi szerződés esetén lehetőség van arra, hogy a felek kötbérben állapodjanak meg. A kötbér igen hatékony védelem a szerződésszegések esetére. Tulajdonképpen egyfajta kárátalány, ami szerződésszegés esetén attól függetlenül jár, hogy a jogosultnak a szerződésszegésből ténylegesen származott-e kára. Vagyis ilyen esetben a munkáltató mentesül a kár összegének bizonyítási kötelezettsége alól és elegendő, ha a szerződésszegés tényét bizonyítani tudja.
 
   Ezen felül a kötbér tekintetében nem érvényesül a kártérítési összeghatár sem, vagyis a felek azt meghaladó összegű kötbérben is megállapodhatnak. Meg kell jegyezni ugyanakkor, hogy a túlzott mértékű kötbér összegét a kötelezett kérelmére a bíróság mérsékelheti, ezért a kötbér meghatározásánál érdemes tekintettel lenni a szerződésszegéssel okozott érdeksérelem súlyára is annak érdekében, hogy ne kerüljön sor a kötbér összegének bírósági csökkentésére.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Mikor lehet megtéríttetni a dolgozóval a kárt?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector