Startlaphoz Csatlakozz!

Mendrey László: elfogy a türelem

Sztrájkolhatnak a pedagógusok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 05. péntek, 09:40

Lassan a pedagógusoknál is elfogy a türelem, ez pedig határozottabb fellépésre sarkallhatja az érdekképviseleteket - jelentette ki Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján.

  Az elnök szerint az Emberi Erőforrások Minisztériumához, valamint a miniszterelnökhöz küldött levelek, szakmai vélemények nagy részét válaszra se méltatták, a petíciók, demonstrációk is hatástalannak bizonyultak, éppen ezért a PDSZ sztrájkbizottság felállításáról döntött. „Nem látunk ugyanis más megoldást, amivel a kormányzatot a tárgyalóasztalhoz lehetne ültetni” - mondta Mendrey, hozzátéve: számtalan probléma sürgeti a mihamarabbi egyeztetést.
 
   Ilyen például a pedagógusok munkaterhelése, ami indokolatlanul és jelentősen növekedett, ez pedig nagymértékben ronthatja az oktatás minőségét. A PDSZ elnöke szerint az intézményvezetők jelenleg igencsak bizonytalan helyzetét is rendezni kellene, valamint a középfokú oktatás, illetve a szakmunkásképzés átalakítása is aggályos. „A kormányprogram szerint minél magasabb végzettségű szakmunkásokra van szükség, a jelenlegi intézkedésekkel azonban ennek épp az ellenkezőjét érhetik el” - mutatott rá Mendrey. Mindemellett a nem pedagógus szakképzettségűek megalázóan alacsony és etikátlan bérezését is mihamarabb rendezni kell.
 
   „A pedagógus-sztrájk elkerülhető, a mi elsődleges célunk is az, hogy megegyezésre jussunk a kormányzattal. Reméljük, hogy a miniszterelnök kompetens személyt jelöl ki a tárgyalódelegáció vezetőjének; döntőképes személyre, nem pedig postásra van szükségünk” - hangsúlyozta a PDSZ elnöke.
 
 
Forrás: Népszava

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sztrájkolhatnak a pedagógusok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector