Startlaphoz Csatlakozz!

December 15-én

A LIGA félpályás útlezárással tiltakozna a munkavállalóknak hátrányos intézkedések ellen

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 05. péntek, 17:24

A LIGA szakszervezeti szövetség országszerte félpályás útlezárásokat szervez december 15-én, hogy így tiltakozzon a kormány munkavállalókat hátrányosan érintő intézkedései ellen - jelentette be Gaskó István, a LIGA Szakszervezetek elnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

    Az elnök kifejtette: szeretnének megoldást találni a hamarosan lejáró korkedvezményes nyugdíjra, de szavai szerint módosítani kellene a munka törvénykönyve munkavállalókat hátrányosan érintő részeit, valamint a sztrájktörvényt is. 

    Gaskó István hozzáfűzte: mielőbb szeretnének megállapodni a jövő évi bérekben, és leszögezte, hogy a cafeteria kormány által tervezett módosításával sem értenek egyet. Bár a kormány változtatott eredeti tervein a béren kívüli juttatások jövő évi adózásával kapcsolatban, mégsem áll vissza az eredeti állapot - indokolta. Kifejtette, hogy 200 ezer forint felett a béren kívüli juttatások adóterhe 15 százalékkal nő; igaz, ez nem vonatkozik a SZÉP-kártyára kért összegekre. A LIGA a SZÉP-kártyát jó eszköznek tartja a rövidtávú kiadások kiegészítésére, de a szakszervezet a hosszú távú megtakarításokat, például az önkéntes nyugdíjpénztári befizetéseket is fontosnak tartja, ezért azt szeretné, ha itt sem változna az adókulcs - jelezte Gaskó István. 

    Emlékeztetett arra, hogy november 21-én már több, a munkavállalókat hátrányosan érintő kormányzati lépés ellen tüntetett a LIGA, azonban sem ez, sem a kormányzattal való tárgyalás nem vezetett eredményre. A szakszervezet ezért döntött a december 15-i útlezárások mellett. 

    Gaskó István felhívta a figyelmet arra is, hogy „a társadalmi párbeszéd szinte teljesen megszűnt Magyarországon”, ők például a sajtóból értesültek mind az internetadóval, mind a cafeteria adóterheinek megemelésével kapcsolatos kormányzati tervekről.

    „Nem egy 21.századi európai uniós országhoz méltó, hogy nincs párbeszéd a szociális partnerek és a kormány között”  - fogalmazott. 

    Emlékeztetett arra, hogy a LIGA 2011-ben a munka törvénykönyvének tárgyalása idején már tartott hasonló félpályás útlezáró akciót, akkor 1500 autóval csaknem 90 helyszínen tiltakoztak; most még több résztvevőt remélnek. 

    Gaskó István hangsúlyozta: december 15-én reggel 7 és 16 óra között tiltakoznak, és várják a szervezetek csatlakozását. Abban bíznak, hogy egy olyan tiltakozó akciót sikerül szervezni, aminek eredményeképpen „a kormány meghátrál”, és kedvező döntéseket hoz - mondta az elnök. Hozzáfűzte, minden munkavállalót és szakszervezeteket várnak a megmozdulásra, de a pártokat távolmaradásra kérik.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A LIGA félpályás útlezárással tiltakozna a munkavállalóknak hátrányos intézkedések ellen.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector