Startlaphoz Csatlakozz!

„A tervezettnél korábban valósulhat meg a teljes foglalkoztatottság”

Akit kirúgnak a vasárnapi boltzár miatt, az jó lesz majd közmunkásnak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 05. péntek, 18:06

A teljes foglalkoztatás eléréséről, illetve a boltok vasárnapi zárva tartásáról is kérdezték Orbán Viktort a közrádió péntek reggeli műsorában. Véleménye szerint a szociális kifizetések leépítését a közmunka növelésével párhuzamosan pótolják majd – írja a Pénzcentrum.

Teljes foglalkoztatottság
 
  A tervezettnél korábban valósulhat meg a teljes foglalkoztatottság, vagyis 2018 előtt - vélekedett Orbán Viktor. A kormányfő kiemelte: lépcsőzetesen alakítják át a segélyezés rendszerét. A szociális kifizetések leépítését a közmunka növelésével párhuzamosan pótolják majd. Ezt kell jól menedzselni - mondta.
 
Vasárnapi boltzár
 
   Hosszú ideig vitattuk ezt a kérdést. Nehéz megmondani, mi volt a döntő érv. Az én számomra a legerősebb érv az osztrák és a német rendszer volt. A modern világ nem ezen az ösvényen halad. Mi kitartunk a mellett, hogy vasárnap senkit se lehessen dolgoztatni. És ezt a kereskedelemben lehet a legkönnyebben megvalósítani. Törekednünk kell arra, hogy senkit se lehessen dolgoztatni vasárnap - árulta el a miniszterelnök arra vonatkozóan, támogatja-e a kötelező vasárnapi boltzárat. Hozzátette: A kérdés akkor dől el, amikor szavaz erről a Parlament. De egy irányú vitát látok.
 
Akit kirúgnak a vasárnap boltzár miatt, az jó lesz majd közmunkásnak
 
  Érdekesség, hogy bár a miniszterelnök szerint egy irányú vita zajlik a kérdést illetően; a vasárnap zárva tartásról tartott szerdai egyeztetésen a Nemzetgazdasági Minisztériumban a résztvevők többsége ellenezte az intézkedést.

   Vámos György az Országos Kereskedelmi szövetség főtitkára beszámolt arról, hogy immáron harmadik alaklommal egyeztetett a minisztérium az érintettekkel, és kiemelte, hogy már két szakszervezet, a Liga és a Kereskedelmi Dolgozók Szakszervezete is inkább az intézkedés ellen foglalt állást. Az ellenzők úgy vélik 20-30 ezres elbocsátást is okozhat a tervezett intézkedés.
 
Forrás: Pénzcentrum

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Akit kirúgnak a vasárnapi boltzár miatt, az jó lesz majd közmunkásnak.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector