Startlaphoz Csatlakozz!

Ma demonstrál a közfoglalkoztatottak szakszervezete

Tüntetésekre kell készülni az év utolsó hónapjában

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 06. szombat, 09:15

Több szakszervezet is az utcára vonul decemberben. Szombaton a közfoglalkoztatottak szakszervezete demonstrál, 15-én pedig a LIGA tüntet. Az érdekvédő szervezetek béremelést követelnek, de a lázári munkatempóval sincsenek megelégedve – írja a Magyar Nemzet.

   Vészharangot kongatnak a szakszervezetek decemberben. Az év utolsó hónapjában több érdekképviselet is tüntetést szervez. „A LIGA Szakszervezetek nem törődik bele a kormányzat, illetve a munkaadói oldal viselkedésébe, ezért nyomásgyakorlás további eszközeit fogja igénybe venni. Tegnap a LIGA Tanács úgy döntött, hogy a következő nyomásgyakorlási eszköz a LIGA-nál már korábban bevált félpályás útlezárási tiltakozóakció” – mondta Gaskó István, a szervezet elnöke.

   A LIGA tervei szerint december 15-én, 7-től 16 óráig az ország több pontján félpályás útlezárásokkal bénítja meg a forgalmat. Gaskó István azt mondta, a novemberben tartott demonstráció nem vezetett eredményhez, ezért radikálisabb megoldást választottak. A szakszervezetek többek közt azt követelik, hogy állítsák vissza a korkedvezményes nyugdíjat, módosítsák a munka törvénykönyvét és vizsgálják felül a sztrájktörvényt, de a lázári munkatempóval sem értenek egyet. 

  A Miniszterelnökség munkarendjével a közalkalmazottak szakszervezete sincs megelégedve, ezért a Fővárosi Munkaügyi Felügyelőséghez fordult. A tízórás munkanap, a létszámleépítések és az alacsony bérek miatt az MKKSZ szombatra szervezett demonstrációt. „Különösen felhívjuk a figyelmet a létszámfeszültségre. Egyébként az MKKSZ például ezzel a miniszterelnökségi létszámüggyel kapcsolatban a Fővárosi Munkaügyi Felügyelőséghez fordult, tehát a beadványunk ott van és szeretnénk, hogyha megállapításra kerülne a helyzet ezzel kapcsolatban, hogy törvényes vagy törvénytelen állapot van. Mindenesetre mi ezt a beadványunkat elküldtük a tegnapi napon. A dolgozói szegénység sajnos megjelent a közszolgálatban, és erre akarjuk felelősen és józanul felhívni a figyelmét az állampolgároknak, társadalomnak és természetesen munkáltatónak, a kormánynak” – mondta Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének főtitkára. A Munkát, Kenyeret Egyesület a politikusok drága óráit árverezné el. „Mi felszólítjuk a kormánypárti képviselőket, hogy legyenek szívesek bedobni ebbe a jótékonysági akcióba egy ilyen drága órát, amit a Munkát, Kenyeret Egyesület árverésre fog bocsátani, és a befolyt összegből pedig tüzelőt fogunk, illetve élelmiszert vásárolni és szét fogjuk osztania szegények között” – mondta Komjáthi Imre, az egyesület elnöke.

   Tüntetést a Munkát, Kenyeret Egyesület is szervez, részleteket azonban nem árultak el.

Forrás: Magyar Nemzet

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tüntetésekre kell készülni az év utolsó hónapjában.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector