Startlaphoz Csatlakozz!

Diplomás Pályakövetési Rendszer

BGF alapképzési szakos hallgatóinak 49 százaléka tervezi, hogy külföldön vállal munkát

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 07. vasárnap, 12:35

A BGF alapképzési szakos hallgatóinak 49 százaléka már főiskolás évei alatt munkát vállal, a dolgozó hallgatók 73 százaléka ráadásul tanulmányaihoz kapcsolódó szakterületen szerez állást. Bár csak a hallgatók 14 százaléka rendelkezik külföldi munkatapasztalattal, 49 százalékuk tervezi, hogy a diploma megszerzését követően külföldön vállal munkát – derül ki a Budapesti Gazdasági Főiskola kutatásából – írja a tozsdeforum.hu.

A hallgatók fele vállal munkát tanulmányai alatt
 
  Diplomás Pályakövetési Rendszere keretében folytatott kutatást a Budapesti Gazdasági Főiskola, annak érdekében, hogy feltérképezze az alapképzési szakos hallgatók munkavállalási szokásait, lehetőségeit. A felmérés szerint elsősorban a magas jövedelemszerzés, a szakmai, intellektuális fejődés, a vezető pozíció és az azzal járó sikeres karrier, valamint a munkanélküliség elkerülése motiválja a hallgatókat a diploma megszerzésében.
 
   A megkérdezett hallgatók 49 százaléka dolgozik már tanulmányai alatt. A munkát vállalók többsége (41%) állandó jellegű, határozatlan időtartamú szerződéssel rendelkezik, de hasonló arányban (37%) dolgoznak a hallgatók diák-, vagy gyakornoki munka keretében. További 12 százalék alkalmi időszakos megbízással, 7 százalék határozott időtartamú szerződéssel helyezkedik el, míg 3 százalék megbízási jellegű munkát vállal.
 
A hallgatók fele tervez külföldi munkavállalást
 
   A válaszadók 14 százaléka nyilatkozott úgy, hogy munkája kizárólag a tanult szakterületéhez kapcsolódik, további 59 százalék munkája pedig a választott, valamint az ahhoz kapcsolódó szakterületeknek egyaránt megfelel. 16% a tanult tudományterülethez képest egészen más területen dolgozik, míg 12 százalék nyilatkozott úgy, hogy munkája bármely szakterületnek megfelel.
 
   A hallgatók 14 százaléka már rendelkezik külföldi munkatapasztalattal. A válaszadók 49 százaléka tervez a diploma megszerzését követően külföldi munkavállalást, 17 százalék viszont nem tervezi, hogy külföldön munkatapasztalatot szerezzen; 34 százalék pedig még nem döntött.
 
Forrás: tozsdeforum.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - BGF alapképzési szakos hallgatóinak 49 százaléka tervezi, hogy külföldön vállal munkát.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector