Startlaphoz Csatlakozz!

Vasutassztrájk nem, félpályás útlezárás igen

Szakszervezeti akciótervek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 10. szerda, 14:40

A korkedvezményes nyugdíjjal kapcsolatos parlamenti döntés napjára időzített országos Liga-demonstrációhoz mind több szervezet csatlakozik, ám most a vasutasok is csupán közúton tiltakoznának. A félpályás lezárás helyszíneinek sora bővül, de még bíznak a megegyezésben – írja a Magyar Hírlap.

  A Vasutas Szakszervezetek Szövetsége (VASZ) jelezte, támogatja a Liga által december 15-re meghirdetett félpályás útlezárást, ám később döntenek az országos demonstrációban való részvétel mértékéről. A VASZ is követeli a korkedvezményes nyugdíj rendszerének fenntartását, a cafeteria adóterheinek csökkentését, a költségvetési törvény szociális partnerekkel történő érdemi megvitatását, az új munka törvénykönyve munkavállalókra hátrányos rendelkezéseinek felülvizsgálatát, a sztrájktörvény visszaállítását és az infláció mértékével megnövelt jövő évi bérfejlesztést.

  Bárány Balázs, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének érdekvédelmi alelnöke lapunknak azt mondta, vasutassztrájkra nem kell számítani jövő hétfőn, ám ahogyan vasúton, úgy közúton is van már rutinjuk az akciók szervezésében, ezért magas részvételben bíznak. Mindazonáltal annak örülnének, ha a hátralévő napokban megállapodhatnának a kormánnyal a vitás kérdésekben, s így „senkinek sem kellene 15-én hajnalban az utakon fagyoskodnia”.

  Egyébként a Liga tagszervezetei folyamatosan jelentik be a félpályás útlezárási helyszíneket, amelyeket – a rendőrségi egyeztetéseket követően – a konföderáció honlapján található térképen is feltüntetnek. Az akcióhoz információink szerint az MSZOSZ is csatlakozik. A pártokat a demonstrációtól való távolmaradásra kérik.

  A közszférát tömörítő Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) tegnap közölte, az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács ülésén a kormány nemet mondott a munkavállalói oldal jövő évi keresetekre vonatkozó javaslatára, arra, hogy a közszolgálati dolgozók keresetét öt százalékkal emeljék 2015. január 1-jétől. A SZEF szerint „ezzel a kormány tovább mélyíti a szegénységet, munkáltatóként semmibe veszi a több mint 660 ezer közszolgálati munkavállalót”. Ezért a szakszervezetek felálltak a tárgyalóasztaltól, s pénteken egyeztetnek „a tiltakozás közös formájának megtalálásáról”.
 
Forrás: Magyar Hírlap

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szakszervezeti akciótervek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector