Startlaphoz Csatlakozz!

Sokan nem jutnának el a nyugdíjig

Új korkedvezményes konstrukciót vár a szakszervezet

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 10. szerda, 15:34

 Tárgyalni hívta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztert Nemes Gábor, a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke. A december 15-ére tüntetést, útlezárást és forgalomlassítást szervező KSZOSZ célja, hogy a kormány elhalassza a nyugdíjak korkedvezményének év végére tervezett eltörlését.
 
Nem jutnának el a nyugdíjig
 
  A régi rendszer megszűnése több száz egészségre ártalmas szakmát hátrányosan érintene. A veszélyes üzemben dolgozók nagy százaléka ugyanis nem lesz nyugdíjas, ha az öregségi korhatárig kell dolgoznia - áll a szervezet közleményében. Nemes Gábor szerint képesek lennének kidolgozni egy új, rugalmas nyugdíjba vonulási koncepciót, de ehhez a döntés elhalasztására lenne szükség.
 
Külföldön megoldották
 
   A szakszervezeti elnök szerint a jelenlegi konstrukció nem terheli a költségvetést, hiszen a korkedvezmény által érintett szakmákban éppen a korábbi nyugdíjaztatás fedezetéül eleve magasabb, 13 százalékos járulékot fizetnek a munkaadók. Nemes Gábor szerint igaz a kormányzati állítás, hogy több országban is megszűnt ez a kissé elavult konstrukció, de mindenhol egy korszerű, rugalmas megoldás lép a helyébe.

Forrás: Origo

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Új korkedvezményes konstrukciót vár a szakszervezet.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector