Startlaphoz Csatlakozz!

Répássy Róbert:

Vagyonnyilatkozatra köteleznék a fontos munkakörben dolgozó köztisztviselőket is

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 11. csütörtök, 14:20

Az Igazságügyi Minisztérium „ésszerű kereteken belül” kiterjesztené a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséget a fontos és bizalmas köztisztviselői és kormánytisztviselői munkakört betöltőkre.

    Erről Répássy Róbert, a tárca államtitkára beszélt csütörtökön, az állami szervek 2011-ben kötött antikorrupciós együttműködésének évfordulóján tartott eseményen.

    Szavai szerint a változtatást az egyes jogállási törvények év végére tervezett módosítása tartalmazhatja.

    Répássy Róbert a rendezvényt követően újságírók kérdéseire válaszolva elmondta, semmi akadályát nem látja annak, hogy a nem képviselő miniszterek hozzátartozóinak vagyona is megismerhető legyen. Szerinte ezt úgy lehetne megoldani, ha nem a családtagok nyilatkozata válna nyilvánossá, hanem a közszereplők számolnának be hozzátartozóik vagyonáról.

    Az igazságügyi államtitkár megjegyezte, a parlamenti képviselők vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségét az országgyűlési törvény szabályozza, aminek módosítása a gyakorlat szerint nem a kormány, hanem a képviselők feladata. A kabinet ezért nem fogalmaz meg javaslatokat a képviselők vagyonnyilatkozatainak szabályairól - fűzte hozzá.

    Répássy Róbert felszólalásában kifejtette, a  korrupció elleni fellépésben nagy jelentősége van a politikusi vagyonnyilatkozatoknak, a vagyonnyilatkozatok fontosságát lebecsülőknek pedig „az egyik parlamenti párt elnökhelyettesének” ügyét ajánlotta, Simon Gábor volt szocialista politikusra célozva. 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Vagyonnyilatkozatra köteleznék a fontos munkakörben dolgozó köztisztviselőket is.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector