Startlaphoz Csatlakozz!

Jó fizetés és rugalmas munkaidő

Kapkodnak a cégek a női informatikusok után

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 11. csütörtök, 16:55

Jó fizetés és rugalmas munkaidő. Egyre nagyobb az igény a nőkre az olyan hagyományosan férfiasnak tartott területeken, mint a mérnöki vagy az IT. Érdemes kihasználni – írja az NLC Café.

   Lasszóval fogják a női jelentkezőket a cégek és a HR-tanácsadók – mondja Sztanek Gábor, a ManpowerGroup budapesti irodájának mérnöki és IT területekre szakosodott kiválasztási szakértője. Ennek több oka is van. A legfontosabb, hogy a nők jó hatással vannak a férfi közösségekre és ezt már a cégek HR-vezetői is tudják. Két azonos képességű jelölt közül sok esetben azért választanak inkább nőt, mert tudják, hogy a női logika, problémamegoldás, kreativitás hasznos a műszaki területeken. A női munkavállalók katalizátorként hatnak a férfi közösségekre. Nincs ebben semmi különös, hiszen ez igaz fordítva is, a férfiak is hasonlóan hatnak a női közösségekre.
 
Kismamák, anyukák, eljött a ti időtök
 
   Az IT területeken sok esetben mások az elvárások is. Vagyis kevésbé számít, hogy valakinek van-e már gyereke, vagy csak most tervezi a gyerekvállalást. Ennek az az oka, hogy az IT speciálisan az a terület, amit távmunkában, home office-ben is lehet végezni. Nem egy olyan cég van, ahol kimondottan támogatják az ilyenfajta rugalmas munkavégzést. És ez a rugalmasság azokra az évekre is érvényes, amikor a gyerekek már felcseperedtek, de egy-egy betegség miatt szükségük van anyai ápolásra.
 
   A piacon megjelentek azok a társaságok, amelyek kimondottan preferálják, ha valaki otthonról akar dolgozni. Sőt! Külön támogatják, ha valaki vállalkozóként, saját eszközökön otthon dolgozik. Ez a támogatás a fizetésekben is megmutatkozik.
 
A bér is kecsegtető 
 
  Nem csupán az elhelyezkedési esélyek jobbak a mérnöki és IT területeken, de a fizetések is. A fejlesztők, programozók Magyarországon is a többszörösét kereshetik annak ma, amit egy tanár, vagy egy orvos végzettséggel elhelyezkedni akaró hazavihet. Sztanek Gábor tapasztalata szerint ezeken a területeken a béralku gyakran felfelé megy. Néhány éves szakmai gyakorlattal, tapasztalattal nem ritkák a nettó 600-800 ezres fizetések sem, forintban. És a jelöltek vannak alkupozícióban.
 
   Tehát ha valaki még nem tudta eldönteni, merre folytassa tovább, és van valami reál affinitása, jól teszi, ha a műszaki területek felé fordul.
 
Forrás: NLC Cafe

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kapkodnak a cégek a női informatikusok után.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector