Startlaphoz Csatlakozz!

Vasárnap és hétfőn a szakszervezetek megmutatják erejüket a munkavállalók jogaiért

Betelt a pohár: a magyarok dühösek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 12. péntek, 09:50

 Nem csitul az elégedetlenség a kormánnyal szemben: vasárnap délután, mintegy 30 szakszervezet részvételével „dühös magyarok” vonulnak utcára a megszorítások ellen, hétfőn ugyancsak a szakszervezetek mutatják meg erejüket a munkavállalók jogaiért egy forgalomlassító demonstrációval, kedden újabb civil tüntetés is less – írja a Népszava.

   „Meg kell mutatni az Orbán-rendszernek, hogy ha ezt a költségvetést elfogadja, visszafordíthatatlan károkat okoz az országnak; amennyiben az állam nem hátrál meg, és elfogadja ezt a gyalázatot, amit költségvetésnek nevez, tudni fogjuk, hogy milyen lépéseket kell majd tennünk” - ígérik vasárnap délutánra hirdetett tüntetésük felhívásában a „Dühös magyarok”. Hozzájuk mintegy 30 szakszervezet, egyebek mellett az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), a Vegyipari Dolgozók, a Budapesti Közlekedési, a Mozdonyvezetők, a Szociális Munkások, a Teherfuvarozók Európai Szakszervezete, a Szolidaritás, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók, a Vendéglátó és Turisztikai Szakszervezet csatlakozott, de a Százezren az internetadó ellen nevű, október végén több tízezer embert az utcára hívó Facebook-csoport is velük lesz. A tüntetésre 15 órára várják a résztvevőket a Magyar Tudományos Akadémia Széchenyi téri épülete elé, onnan a Kossuth térre vonulnak át. Ott a tervek szerint felszólal majd a netadós tüntetések szervezője, Gulyás Balázs, valamint Székely Tamás, az ASZSZ elnöke, a Hír Tv által lejáratni próbált pedagógus, Nagy Emília, a Hálózat a Tanszabadságért és Oktatói Hálózat aktivistája is.
 
   Vasárnap többek között arra kívánják ráirányítani a figyelmet, hogy a szociális ellátások szűkítésével, eltörlésével tízezrek életét lehetetleníti el a kormány, a magánnyugdíj-pénztári szabályok átfaragásával a kabinet a magántulajdonunkat veszélyezteti, hogy a devizahiteleket valójában elfogadhatatlan árfolyamon forintosítják, hogy végleg kivéreztetik az oktatást, míg a különadókkal a haveri cégeket hozzák helyzetbe - miközben a büdzsét hétfőn vélhetően elfogadják, pedig a kormánypárt szokás szerint semmilyen egyeztetést nem végzett. De bizonyosan szó lesz az M0-s megadóztatásáról is. Vajda Zoltán, a magánnyugdíjvagyon elsíbolása miatti november végi tüntetés főszervezője szerint „össznépi” megmozdulásra van szükség a kormánnyal szemben, hiszen a költségvetés mindent leképez, ami a mindennapokat súlyosan érinti. Több mint hatezren jelezték eddig részvételi szándékukat.
 
   Hétfőn többek között a Liga, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete, a Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari és Vízügyi Dolgozók Szakszervezete, a Mentő Dolgozók Önálló Szakszervezete, a Vasutasok Szakszervezete, illetve a Mozdonyvezetők Szakszervezete részvételével lesz forgalomlassító demonstráció. Reggel 7 és 16 óra között országos félpályás útlezárással készülnek a munkavállalókat hátrányosan érintő intézkedések, köztük a korkedvezményes nyugdíj eltörlése és a cafetéria többlet adóterhei ellen. Gaskó István, az akciót szervező Liga Szakszervezetek elnöke szerint nem szívesen mennek az utcára, hiszen a szakszervezetek természetes „alkuhelye” a munkahelyen van, de nincs más út. A 2011-ben módosított sztrájktörvény ugyan nem könnyíti meg a dolgukat, de a törvény helyreállítása is szerepel a követeléseik között.
 
   Kedden még nagyobb tiltakozásra lehet számítani: több civil csoport, például a Szabad Oktatást és az Egymillióan az internetadó ellen Facebook-csoportok közösen szervezik a karácsony előtti vélhetően legnagyobb tüntetést, amelyre eddig tízezren jelentkeztek. Az üzenet: „nincs hová hátrálnunk!”, össze kell fogni, hogy az embereket semmibe vevő hatalommal szemben alternatívát találjanak. A résztvevők a netadós tüntetések megszokott találkozóhelyén, a József nádor téren gyülekeznek 18 órától. A szervezők kérik, aki teheti, az vigyen magával játékot, amit karácsonyig eljuttatnak a rászoruló gyermekeknek, ezzel is megmutatva, hogy - szemben a kormánnyal - a demonstrálók képesek figyelni a szegényekre. A cél a Szalay utca, az oktatási államtitkárság.
 
Forrás: Népszava

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Betelt a pohár: a magyarok dühösek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector