Startlaphoz Csatlakozz!

Több mint 16 ezer dolgozót érint

Az MNV megállapodott az érdekképviseletekkel

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 12. péntek, 17:50

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az elmúlt időszakban több egyeztető fórumot is tartott a regionális Közlekedési Központok vezetőivel és a Volán társaságoknál működő szakszervezetek képviselőivel. A találkozóknak köszönhetően öt régióban már meg is született a megállapodás a munkáltatók és az érdekképviseletek között az egységes foglalkoztatási, bérezési feltételekben – olvasható a profitline.hu oldalán.

  A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2012-ben kezdeményezte és indította el ezt a fórumot, annak érdekében, hogy az érdekképviseletek jelentős szakmai tapasztalatukkal képviselve a munkavállalói érdekeket, operatívan bekapcsolódjanak az integrációs folyamatba és javaslataikkal segítsék a strukturális átalakítás zökkenőmentes lebonyolítását. A beszélgetések témája minden esetben a Volán társaságok régiós átalakításának a munkavállalókat foglalkoztató aktuális kérdései, illetve a társaságok jövője, a tervezett járműmodernizációs program volt.
 
   Az MNV Zrt. aktív koordinációjával, közreműködésével a regionális társaságoknál lefolytatott tárgyalások a munkavállalók érdekeinek figyelembevételével eredményesek voltak. Ezek alapján öt régióban teljes konszenzus jött létre, a felek megállapodtak a kollektív szerződések fő feltételeiben. A dokumentumok részletes kidolgozása ezeknél a társaságoknál már folyamatban van, hamarosan aláírásra is kerülhetnek. Ezek a szerződések mind a munkáltatók, mind a munkavállalók érdekeit szem előtt tartják. Kitérnek többek között a munkahelyek megőrzésére, a munkavállalók béren kívüli juttatásaira, valamint a foglakoztatási feltételekre, a munkaidő beosztásokra is. A helyi regionális kollektív szerződések aláírása a munkavállalók számára kifejezetten előnyös, hiszen kedvezőbb foglalkoztatási viszonyokat tesznek lehetővé, mint a Munka Törvénykönyve. Az új kollektív szerződések alapfeltételeiben történt megállapodások – ezáltal a kedvezőbb munkavállalói feltételek megteremtése – több mint 16 ezer dolgozót érintenek.

Forrás: profitline.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az MNV megállapodott az érdekképviseletekkel.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector