Startlaphoz Csatlakozz!

Nemzetközi tüntetés-lánccal tiltakoznak az Orbán-kormány intézkedései ellen

Országos vihart jósolnak a felháborodott civilek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 12. péntek, 18:34

Nincs hova hátrálni, nemzetközi tüntetés-lánccal tiltakoznak az Orbán-kormány intézkedései ellen az elmúlt hónapok civil megmozdulását szervező csoportosulások és a szakszervezetek – írja a Népszabadság.
  
  Nem mondhatni, hogy elfáradtak volna az internetadó ötletének bedobásával kezdődött tüntetés-sorozat résztvevői. Ellenkezőleg: egy utolsó, kiadós hullámmal búcsúztatják az évet - és reményeik szerint Orbán-kormányt is - az elmúlt hónapok tömegmegmozdulásairól ismertté vált civil csoportok, szervezetek és szakszervezetek. 
 
  Az újabb demonstrációkra - melyeket a jövő évi központi költségvetés elfogadásához időzítettek - három egymást követő napon tartják. A sort a „dühös magyarok” kezdik, akik vasárnap délután az Akadémia Széchenyi téri épülete előtt gyülekeznek, majd hétfőn az ország 60 pontján tartanak félpályás útlezárást a LIGA Szakszervezetek gondozásában. Keddre várható a harmadik hullám, a „Nincs hova hátrálnunk” tüntetés-sorozatot jelen állás szerint 13 magyar és 6 külföldi városban tartják meg.
 
   A három sorozatban számos átfedés van, mivel a netadós-kitiltós botrányok elleni nagyszabású tüntetések szervezői (magánemberek, Facebook-csoportok és egyesületek) összefogtak egymsással és több nagylétszámú szakszervezettel is. A Kreatív Ellenállás például a folyamatos ellenállás reményében éppen pénteken szólította összefogásra a kormánnyal szemben elégedetlen szervezeteket; a felhívásukat a közelmúltbeli tüntetések szervezői írták alá: a 1000 milliárdan a tisztességes adózásért, a 60ezren a MAGÁN nyugdíjukért, a Nem Némulunk El a Szabad Oktatást és a Százezren az internetadó ellen Facebook-csoportok, illetve a Humán Platform. Többek között a 2015. évi költségvetés tervezett formában való elfogadása ellen, valamint a rendszerváltás óta soha meg nem oldott és erősödő társadalmi igazságtalanságok, az állam fokozódó működésképtelensége és a rendszerszintű korrupció ellen tiltakoznak.
 
   Az összefogás hatására összességében tízezres nagyságrendű demonstráció-sorozatra számíthatunk, ráadásul nemzetközivé terebélyesedett a mozgalom, mivel 6 országban tartanak szolidaritási akciókat, a szakszervezetek megmozdulását pedig a szakszervezetek világszövetsége is támogatja. 

1. hullám: El a kezekkel! - Dühös magyarok

Helyszín, időpont: Budapest, Széchenyi tér/Kossuth Lajos tér, 2014. december 14-én 15 órától.
 
A tüntetés célja: ”Mi azért szervezünk tüntetést, mert az a célunk, hogy megakadályozzuk a költségvetés ilyen formában való elfogadását, ezért a tüntetésünket a törvény megszavazása elé időzítjük. Meg kell mutatni az Orbán-rendszernek, hogy ha ezt a költségvetést elfogadja, visszafordíthatatlan károkat okoz az országnak.”

Szervező: 60 ezren a MAGÁN nyugdíjukért Facebook csoport

Támogatók: Százezren az internetadó ellen Facebook csoport, Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, vegyipari, közlekedési, vasutas, szociális munkás, teherfuvarozói, tömegközlekedési, vendéglátós szakszervezetek, Szolidaritás.

Program: 15:00-15:30 - gyülekező az Akadémia Széchenyi téri épülete előtt, 15.45 - hangos átvonulás a Kossuth térre, 16.00-tól beszédek (Gulyás Balázs - Százezren az internetadó ellen, Vajda Zoltán - 60ezren a MAGÁN nyugdíjukért, Nagy Emília - HAT, OHA, Hívatlanul, Székely Tamás szakszervezeti vezető és Kárpáti Tibor). 

Várható létszám: 6.600 Facebook-visszajelzés
2. hullám: Félpályás útlezárás


Helyszín, időpont: Az ország több mint 60 pontján (a pontos helyszíneket térképen gyűjtik), 2014. december 15-én 7-től 16 óráig.

A tüntetés célja: az adótörvények és a költségvetési törvény társadalmi egyeztetés nélküli benyújtása ellen, valamint a korkedvezményes nyugdíj védelmében demonstrálnak.

Szervező: LIGA Szakszervezetek

Támogatók: Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége, Európai és Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség, Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete, Független Egészségügyi Szakszervezet, Független Rendőr Szakszervezet, Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete, Közlekedési Munkástanácsok, Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripai és Vízügyi Dolgozók Szakszervezete , Mozdonyvezetők Szakszervezete, Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség , Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete, Vasas Szakszervezeti Szövetség, Vasutas Szakszervezetek Szövetsége, Vasutasok Szakszervezet.
3. hullám: Nincs hova hátrálnunk

Helyszín, időpont: Budapest V., József nádor tér, 2014. december 16-án 18 órától (központi esemény)

A tüntetés céljai: „Eleged van a szociális megszorításokból? Az oktatási rendszer teljes átforgatásából és a társadalom elbutításából? A NAV-botrányokból és kitiltási ügyeiből? A mértéktelen korrupcióból és hazugságokból? Az egészségügy borzasztó helyzetéből és a magyarországi lakhatás egyre kritikusabb helyzetéből? Gyere el és hallasd te is a hangod! Ne hagyjuk, hogy mások döntsenek helyettük, ne hagyjuk, hogy semmibe vegyenek minket!”

Szervező: Szabad oktatást, Egymillióan az internetadó ellen Facebook csoportok.

Támogatók: A Város Mindenkié, Antifasiszta Hálózat, Demokratikus Nevelésért és Tanulásért Közhasznú Egyesület, Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány, HAT - Hálózat a Tanszabadságért, Hívatlanul Hálózat, Magyartanárok Egyesülete, Magyar Nők Szövetsége/Association of Hungarian Women, Magyar Szekuláris Egyesület, Nem Némulunk El, Oktatói Hálózat, Rehab Critical Mass, Rosta Rokkant Mozgalom, Szabadságszínpad, 1000 milliárdan a tisztességes adózásért (Népharag csoport), Történelemtanárok Egylete.

Program: Közös, békés vonulás a következő útvonalon: József nádor tér - NAV-székház - Alkotmány utca (Kossuth tér). A tüntetésen felszólal több civil szervezet képviselője.

Várható létszám:10.000 Facebook-visszajelzés

Vidéki tüntetésekBékéscsaba (97 Facebook-visszajelzés), Debrecen (26 résztvevő), Dunaújváros (377), Gyöngyös (22), Miskolc (132 fő),Nyíregyháza (169), Pécs (330), Siófok (48), Szeged (208), Szolnok (107),Szombathely (117), Tatabánya (38).

Külföldi tüntetésekBécs (13), Birmingham (9), Bristol (31), Brüsszel(36), Helsinki (17), New-York (48 résztvevő)

(A várható létszám a Facebook eseményeken részvételüket biztosra ígérők száma, a péntek délután 5 órás adatok alapján - a Szerk.)
 
Forrás: Népszabadság

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Országos vihart jósolnak a felháborodott civilek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector