Startlaphoz Csatlakozz!

Átlagosan évi 45 ezer forintot fizetnek az orvoshoz fordulók

A szakorvosi ellátásért csaknem minden második beteg fizet

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 14. vasárnap, 07:06

Egyre többen fizetnek a szakorvosi ellátásért, az Union Biztosító felmérése szerint a két évvel ezelőtti 32 százalékkal szemben a páciensek 44 százaléka válaszolta azt hogy fizet az ellátás során.

    A mostani felmérés szerint hálapénzzel és magánellátással együtt átlagosan évi 45 ezer forintot fizetnek az orvoshoz fordulók, az összeg a 2012-es felmérésben még 33 ezer forint volt.

    A 3800 fős, a 25-55 éves aktív korosztály körében végzett felmérés szerint a magánklinikákhoz, magánorvosokhoz fordulók aránya a 2012-es 36 százalékról 46 százalékra növekedett. A kutatásból kiderül, hogy a magán-egészségügyi szolgáltatóknak átlagosan  74 ezer forintot fizetnek a páciensek idén.

    A magánszolgáltatás igénybevételénél jelenthetnek megtakarítást az egészségbiztosítások. Ezek száma az idén a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) harmadik negyedéves adatai szerint 32 500 volt, és 7,7 milliárd forint díjbevételt jelentettek a biztosítóknak.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A szakorvosi ellátásért csaknem minden második beteg fizet.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector