Startlaphoz Csatlakozz!

„Ez a kormány nem hallgat senkire”

A tüntetők csak azt szeretnék, a kormány partnerként tárgyaljon a munkavállalók érdekképviseleteivel

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 15. hétfő, 11:55

– Dolgozzatok b... meg!! – ezt kiáltotta ki 15 milliós ezüstszínű BMW-jéből egy ötvenes férfi a Pécs déli határában forgalmat lassító demonstrálóknak, amikor reggel fél nyolckor, tízpercnyi várakozás után végre tovább hajthatott – olvasható a Népszabadság tüntetésről készített riportjában.
 
  Bibók István, az út szélén tüntető autósok vezetője indulat nélkül, mosolyogva tűrte a beszólást. Mindjárt megjegyezte, hogy szerinte a szimpatizánsok vannak többen. Szavaira rímelt, hogy egy kamion – az ott álló rendőröktől nem tartva, tilosat cselekedett, hisz – nagy dudálással jelezte együttérzését.
 
  Pécsett négy, nagy forgalmú útra terveztek félpályás lezárást a tüntetést szervező szakszervezetek, de végül csak két helyen, a 6-os út Budapest felőli és a várost Mohácsról megcélzó 57-es bevezető szakaszán állt össze elegendő számú, 15-20 demonstráló. Különösen a reggeli csúcs idején okozott fennakadást a tüntetés, az 57-esen hét és nyolc óra között kilométeres kocsisor várakozott a padkán parkoló konvoj két oldalán.
 
   Bibók István – kérdéseimre válaszolva – elmondta, hogy a résztvevőknek nincs kormánybuktatási szándéka, egyszerűen csak azt szeretnék, hogy a kormány partnerként tárgyaljon a munkavállalók érdekképviseleteivel. Hogy ekképp tekint rájuk, azt bizonyíthatja azzal, ha hétfőn nem szavazza meg a korkedvezményes nyugdíj eltörlését. Amennyiben nem ez lesz, tüntetések sorával zárul ez az év, ígérte az egyik élelmiszergyártó cég pécsi üzemében lakatosként dolgozó és szakszervezeti tisztséget betöltő, 46 éves férfi.
 
  Faggattam a lezárás miatt kényszerűen várakozó autósokat, A kérdezettek kétharmadának fogalma sem volt arról, mi ellen tiltakoznak a forgalomlassítók.
 
  – Kaposváriak vagyunk – mondta az egyik autó 40 éves sofőrje, aki kollégájával Bólyba tartott dolgozni –, most hallottuk, hogy tüntetnek, de nem tudom miért. Nem tudom, hol beszéltek erről, hozzánk nem jutott el.
 
  Egy harmincas éveit taposó orvos a mellette ülő kozmetikussal ugyancsak semmit sem hallott a tüntetésről és annak okáról. A pár hozzátette, hogy őket nem érdekli a politika.
 
  – A rádióban hallottam reggel valamit, de nem igazán figyeltem arra, mi ellen tüntetnek – vallotta meg egy Évaként bemutatkozó, 24 éves bolti eladó. – Azt hiszem, a kormány ellen vannak.

  – Ön tüntetne a kormány ellen? – vittem tovább a szót.
– Nem – rázta a fejét.
– Ezek szerint elégedett a kormánnyal.
– Nem, de semmi értelme tüntetni, ez a kormány nem hallgat senkire.
 
  Erről többen is hasonlóan vélekedtek. Lőrincz Mihály, 52 éves magyarbólyi fuvaros is ezt erősítette:
 
  – Tudom, mi ellen tiltakoznak, de azzal, hogy ideállnak, csak egyet érnek el: bosszantják az autósokat. Megválasztották őket, akkor most tűrjék is el őket négy évig.
– Ötig – jegyeztem meg.
– Pláne.
 
  Egy huszonéves férfi, aki a pécsi egyetemen dolgozik energetikusként és a vele utazó hölgy ugyancsak úgy látta, hogy ez a demonstráció legfeljebb az autósok dühítésére alkalmas.
 
  – Tüntetni kell, ha eredményt akarnak elérni. Ez a kormány csak attól ijedne meg, ha nagy tüntetések lennének. Sok ember a parlament előtt, meg minden nagy város főterén. Annak lenne hatása. Ennek semmi.

Forrás: Népszabadság
 

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A tüntetők csak azt szeretnék, a kormány partnerként tárgyaljon a munkavállalók érdekképviseleteivel.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector